Crema de zahar ars (Creme caramel)

de lilik in Dulciuri, 7 Dec 2012 | 7191 vizualizari

 

Un desert atat de simplu si totodata delicios.Eu am facut portii singole,dar se poate folosii o tava unica.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 1 vanilina
  • 100 gr zahar
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • Pentru caramel:
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars (Creme caramel):

Prima data facem caramelul:


punem zaharul cu apa intr-o cratita cu fundul gros si punem pe foc mic pana zaharul se caramelizeaza,apoi cu o lingura punem caramel in fiecare forma si incercam pe cat posibil sa tapetam si peretii formei cu caramelul.Cand faceti acest lucru tineti forma cu un prosop de bucatarie si fiti foarte atenti sa nu va ardeti.


Cand am terminat caramelul si am uns toate formele,le punem intr-o tava si ne apucam de facut crema.


Punem laptele pe foc cu vanilina si cand da in clocot il dam deoparte si punem coaja de lamaie,apoi acoperim cu un capac 5-10 minute.Intre timp batem ouale cu zaharul putin,apoi punem treptat lapte(trecem òlaptele printr-o sita sa nu cada coaja de lamaie) si amestecam.


Cu compozitia obtinuta umplem formele tapetate cu caramel si le punem intr-o tava,apoi punem apa fierbinte pana trece de jumatate si dam la cuptorul incins la180° timp de 45 de minute circa.


Scoatem formele din tava si le lasam sa se raceasca la temperatura camerei apoi le punem in frigider minim 2 ore(eu le-am lasat peste noapte).


Cand vrem sa le servim cu un cutit ascutit dezlipim marginile apoi intoarcem crema pe o farfurioara.


Servim cu mare pofta!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars (Creme caramel)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Ina 1

08.12.2012, 16:04

ce dragute sunt asa mici Eu i-as pune si miez de nuca, macinat

dobrezaira 1

10.12.2012, 11:00

Dya Daniela Andrei 1

10.12.2012, 11:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars (reteta video)