Crema de zahar ars cu aroma de rom

de Bucataras Monica in Dulciuri, 15 Apr 2015 | 5692 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1000ml lapte
  • 1 lamaie rasa
  • esenta rom
  • 1 cana zahar (pt tava)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu aroma de rom:

Intr-o tava/cratita se caramelizeaza cana de  zahar si se intinde apoi uniform caramelul obtinut  pe tot fundul si pe peretii recipientului, se lasa sa se intareasca.

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste si obtinem o spuma, adaugam lamaia si esenta de rom.

Se amesteca apoi cu laptele fiert si racit .

Punem amestecul obtinut in cratita peste zaharul caramel si lasam la cupor 45-50 minute la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu aroma de rom" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Rocsi 1

16.04.2015, 10:26

Carmen_g 1

16.04.2015, 13:25

Motan, poate s-au modificat ingredientele intre timp, dar acum scrie 1000ml, adica 1L de lapte ceea ce e Ok.

mirela0911 1

16.04.2015, 13:30

Ce mult imi place!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars si mere