Crema de zahar ars cu mere

de ela in Dulciuri, 27 Mar 2010 | 3035 vizualizari

 

am vrut sa fac un tort maaare si inarmata cu de toate credeam eu,am descoperit ca imi lipsea esentialul:vasul in care sa-l fac...toate oalele mele sunt teflonate si ultima data cand am ars zaharul in una,i-a sarit smaltul si nu am mai vrut sa risc.am mai gasit o craticioara din email care a scapat nearuncata,asa ca nu am avut de ales...si iata ca a iesit...

 

INGREDIENTE

  • 4oua (8 daca aveti vas mare),
  • 200 ml lapte (400ml),
  • 200ml (400ml) frisca lichida,
  • esenta de rom,
  • 1 zahar vanilat,
  • 1 lingura faina,
  • 1lingura amidon alimentar(am retinut si eu ideea),
  • 6linguri zahar,
  • 1mar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu mere:

Intr-un vas se pun 3linguri de zahar si punem pe foc la caramelizat,rotind cratita din cand in cand pentru a tapeta peretii vasului.Se lasa la racit.Curatam marul si ii scoatem cotorul,il taiem feliute subtiri.Punem feliile de mere peste zaharul ars,ca si pentru o tarta,circular.

Separat,batem ouale,usor,cu zaharul,zaharul vanilat,esenta de rom dupa gust,amidonul.Amestecul se subtiaza cu laptele rece sau putin caldut si cu frisca lichidal. La sfarsit adaugam lingura de faina si turnam compozitia incet peste mere,care se vor ridica la suprafata.

Punem la cuptor,la foc mic,45-50minute pana ce compozitia s-a rumenit si s-a desprins de peretii vasului.Lasati la racit si inainte sa rasturnati compozitia pe o farfurie pune-ti vasul putin in apa rece.Decorati cu frisca

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Crema de zahar ars cu mere-0
Crema de zahar ars cu mere-1
Crema de zahar ars cu mere-2
Crema de zahar ars cu mere-3
Crema de zahar ars cu mere-4

COMENTARII (14)

Teo

Teo 1

28.03.2010, 21:06

ah, ce felie apetisanta!

ela

ela 1

28.03.2010, 23:19

Mariac cu mare drag

ela

ela 1

28.03.2010, 23:19

Teo pt tine oricand

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!