Crema de zahar ars cu mere

de ilinca_rox in Dulciuri, 2 Feb 2014 | 1433 vizualizari

 

Este prima mea crema de zahar ars :D Mi-am propus demult sa fac aceasta reteta si de fiecare data se intampla ceva: nu imi mergea cuptorul, nu aveam toate ingredientele, ba una ba alta ... si tot asa am amanat mereu. Pana acum ... gata ... mi-am adunat toate fortele ca am crezut ca este greu si nu o sa imi iasa si m-am pus la treaba. Cat a stat la cuptor am avut inima cat un puricel... daca nu se face, o sa ramana moale ... ce ma fac :))))) o criza totala am fost. Dar de unde ... este o reteta usoara si foarte gustoasa :X

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 mar potrivit
  • 500 ml lapte
  • o esenta de rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu mere:

Intr-o oala punem la foc 3 linguri de zahar pentru caramelizat. Am folosit o oala mica de 1,2 litri. Dupa ce s-a topit zaharul, rotim oala pentru a tapeta peretii cu caramelul obtinut.


Marul se spala si se curata de samburi, apoi se taie in felii subtiri. Dupa ce s-a intarit caramelul asezam feliile de mar pe fundul vasului (ca pentru tarta cu fructe)


Intr-un bol incepem sa pregatim compozitia: se sparg oualele si se bat usor (nu spuma) cu cele 3 linguri de zahar, apoi adaugam esenta de rom si laptele.


Compozitia o turnam incet in oala, astfel incat sa nu deranjam feliile de mar care se vor ridica la suprafata.


In cuptorul preincalzit punem o tava si o umplem cu apa apoi oala cu compozitie o lasam in tava. Se lasa la copt aproximativ 50 minute.


La final, cand crema s-a rumenit, prin metoda scobitoarei, incercam daca este gata. Se serveste rece.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

oualele nu se bat spuma;

2

crema de zahar ars se poate face si fara mere;

3

optional, se poate adauga o lingurita de amidon alimentar pentru a fi crema mai tare;

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

merisor 1

02.02.2014, 20:42

E foarte buna cu mere1
Eu mai adaug si crema de vanilie uneori.

Pushaa 1

03.02.2014, 19:29

ilinca_rox 1

03.02.2014, 21:08

pasul urmator pentru mine Merisor o sa incerc sa o imbunatates de fiecare data

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de vita Loc Lac- Cambodgia

ieri la 21:14

Turta dulce

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars, cu blat