Crema de zahar ars, cu miez de nuca

de Ina in Dulciuri, 18 Apr 2011 | 5941 vizualizari

 

Dupa peşte, m-am gandit sa va indulcesc putin cu un desert preferat de toti ;)

 

INGREDIENTE

  • 18 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 2 kg lapte
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • o fiola esenta  de rom
  • o cana de zahar pentru caramel
  • o cana cu nuca pisata ( bucatile sa nu fie foarte fine )
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars, cu miez de nuca:

Mixam 10 minute ouale cu zaharul , apoi adaugam esenta de vanilie si pe cea de rom si continuam mixarea inca 2 minute. Turnam laptele rece putin cate putin, mixand pentru omogenizare.


Caramelizam zaharul in tava/ cratita pe care o vom folosi la prepararea produsului, iar cand acesta devine lichid vom tapeta si peretii vasului , rotind usor tava/ cratita pentru obtinerea unui strat uniform de caramel. Turnam compozitia de ou si lapte , apoi presaram uniform nuca pisata pe care din loc in loc o impingem cu o lingura spre fundul tavii ( ea va tinde sa ramana toata deasupra ). Dam totul la cuptor, la foc potrivit, pentru cca. o ora, pana ce crema devine maronie si incepe sa crape.


Se serveste rece. ( eu nu ma las pana nu pap si calda, de pofta :D )

 

TIPS-URI

1

Nuca pisata ii va da un gust deosebit. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars, cu miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

epurasha2bb 1

21.04.2011, 09:57

wow ce bunatate!

Panacris 1

30.11.2013, 09:37

Krystyan Trendy 1

30.11.2013, 10:04

ce bunatate !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

”Urși” de mămăligă cu brânză

de RODIMUR 5

ieri la 19:36

Salata de cruditati

de Oana 9

ieri la 14:09

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

pe 15.10 la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

pe 15.10 la 21:36

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bombite de branza si nuca de cocos