Crema de zahar ars, cu miez de nuca

de Ina in Dulciuri, 18 Apr 2011 | 5102 vizualizari

 

Dupa peşte, m-am gandit sa va indulcesc putin cu un desert preferat de toti ;)

 

INGREDIENTE

  • 18 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 2 kg lapte
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • o fiola esenta  de rom
  • o cana de zahar pentru caramel
  • o cana cu nuca pisata ( bucatile sa nu fie foarte fine )
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars, cu miez de nuca:

Mixam 10 minute ouale cu zaharul , apoi adaugam esenta de vanilie si pe cea de rom  si continuam mixarea inca 2 minute. Turnam  laptele rece putin cate putin, mixand pentru omogenizare.

Caramelizam  zaharul in tava/ cratita pe care o vom folosi la prepararea produsului,  iar cand acesta devine lichid vom tapeta si peretii vasului , rotind usor tava/ cratita pentru obtinerea unui strat uniform de caramel. Turnam compozitia de ou si lapte , apoi presaram uniform nuca pisata pe care din loc in loc o impingem cu o lingura spre fundul tavii ( ea va tinde sa ramana toata deasupra ). Dam totul la cuptor, la foc potrivit, pentru cca. o ora, pana ce crema devine maronie si incepe sa crape.

Se serveste rece. ( eu nu ma las pana nu pap si calda, de pofta :D )

 

TIPS-URI

1

Nuca pisata ii va da un gust deosebit. 

RETETA IN IMAGINI

Crema de zahar ars, cu miez de nuca-0
Crema de zahar ars, cu miez de nuca-1
Crema de zahar ars, cu miez de nuca-2
Crema de zahar ars, cu miez de nuca-3
Crema de zahar ars, cu miez de nuca-4
Crema de zahar ars, cu miez de nuca-5
Crema de zahar ars, cu miez de nuca-6
Crema de zahar ars, cu miez de nuca-7
Crema de zahar ars, cu miez de nuca-8
Crema de zahar ars, cu miez de nuca-9
Crema de zahar ars, cu miez de nuca-10

COMENTARII (40)

epurasha2bb

epurasha2bb 1

21.04.2011, 09:57

wow ce bunatate!

Panacris

Panacris 1

30.11.2013, 09:37

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

30.11.2013, 10:04

ce bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!