Crema de zahar ars (Multicooker)

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 4 Iun 2014 | 13981 vizualizari

 

Ador crema de zahar ars si, ca o traditie, o pregatesc mereu de ziua mea!
A fost ocazia perfecta pentru a incerca , din nou, multicooker-ul! Prima data, m-am hazardat, si, din exces de zel, am ales o temperatura de 180 de grade , pentru 30 de minute cred. Nici nu mai stiu. Cert este ca si zaharul ars a fost in cantitate prea mare, si coacerea prea lunga, iar crema a fost patrunsa in totalitate de siropul de zahar ars. De aceasta data a iesit perfect!

Reteta propusa aici http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-zahar-ars-31561.html

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte proaspat (de capra)
  • 10 oua mari
  • 2 linguri cu zahar tos
  • esenta de rom
  • zahar caramelizat (pentru care am folosit 2-3 linguri cu zahar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars (Multicooker):

Caramelizam cele 2-3 linguri cu zahar,  folosind functia FRY (pana ce zaharul se topeste complet si devine auriu). Intre timp, amestecam ouale cu cele 2 linguri cu zaharul, adaugam esenta de rom si laptele si omogenizam totul. Compozitia obtinuta o turnam in vasul cooker-ului, peste zaharul caramelizat, selectam programul BAKE la 150 de grade, pentru 20 de minute. Dupa coacere, o lasam sa se raceasca treptat  si o pastram la frigider pana la servire. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cu cat cantitatea de zahar caramelizat este mai mare cu atat mai mult crema va fi insiropata si nu va mai avea aspectul neted, galben, compact.

2

Se poate servi fie cu frisca, fie cu fructe (capsuni de exemplu)

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars (Multicooker)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars