Crema de zahar ars (Multicooker)

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 4 Iun 2014 | 10329 vizualizari

 

Ador crema de zahar ars si, ca o traditie, o pregatesc mereu de ziua mea!
A fost ocazia perfecta pentru a incerca , din nou, multicooker-ul! Prima data, m-am hazardat, si, din exces de zel, am ales o temperatura de 180 de grade , pentru 30 de minute cred. Nici nu mai stiu. Cert este ca si zaharul ars a fost in cantitate prea mare, si coacerea prea lunga, iar crema a fost patrunsa in totalitate de siropul de zahar ars. De aceasta data a iesit perfect!

Reteta propusa aici http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-zahar-ars-31561.html

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte proaspat (de capra)
  • 10 oua mari
  • 2 linguri cu zahar tos
  • esenta de rom
  • zahar caramelizat (pentru care am folosit 2-3 linguri cu zahar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars (Multicooker):

Caramelizam cele 2-3 linguri cu zahar, folosind functia FRY (pana ce zaharul se topeste complet si devine auriu). Intre timp, amestecam ouale cu cele 2 linguri cu zaharul, adaugam esenta de rom si laptele si omogenizam totul. Compozitia obtinuta o turnam in vasul cooker-ului, peste zaharul caramelizat, selectam programul BAKE la 150 de grade, pentru 20 de minute. Dupa coacere, o lasam sa se raceasca treptat si o pastram la frigider pana la servire. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cu cat cantitatea de zahar caramelizat este mai mare cu atat mai mult crema va fi insiropata si nu va mai avea aspectul neted, galben, compact.

2

Se poate servi fie cu frisca, fie cu fructe (capsuni de exemplu)

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars (Multicooker)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

MotanLaOale 1

10.07.2014, 22:04

Dya Daniela Andrei 1

10.07.2014, 22:17

Ela cred ca se poate face cam orice

Dya Daniela Andrei 1

10.07.2014, 22:17

Vladimir

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars, cu blat