Desert tarta cu smochine

de Bucataras Diana in Dulciuri, 28 Noi 2017 | 1267 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 150 g unt
  • 1 ou,
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita otet de mere
  • 75 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri apa rece
  • 200 g alune macinate
  • Pentru umplutura:
  • 450 – 500 g smochine
  • 250 g ricotta
  • 400 g smantana
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri de cognac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu smochine:



Spalam smochinele si le feliem. Le stropim cu zeama de lamaie, cognacul, apoi presaram cu un pliculet de zahar vanilat.


Amestecam ingredientele uscate pentru aluat cu untul bucatele, pana obtinem un fel de firimituri. Dupa ce obtinem firimiturile, adaugam oul, otetul si cele doua linguri de apa. Framantam pana obtinem o bila pe care o dam la frigider pentru 15-30 de minute. Amestecam toate ingredientele pentru umplutura fara smochine, pana obtinem o compozitie fina.


Scoatem aluatul din frigider, il intindem si invelim o tava cu margini detasabile cu el. Turnam crema, asezam smochinele cat mai frumos, presaram o lingura de zahar si dam la cuptor la 180 de grade C, pentru circa 50-60 de minute.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rahela Velicu 1

29.11.2017, 15:48

kytz 1

29.11.2017, 18:17

Foarte bună!

Rocsi 1

29.11.2017, 21:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa cu capsuni si menta
  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

  • 11

    S

  • 12

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Turtite impletite, cu magiun

de RODIMUR 7

pe 10.07 la 23:09

Tort de vară cu vanilie și piersici

de Ancutsa 6

pe 10.07 la 12:31

Tort cu cremă de ciocolată și jeleu de coacăze negre

pe 09.07 la 15:48

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

de RODIMUR 7

pe 09.07 la 14:36

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide aurii