Crema Engleza

de Ligia Bxl in Prajituri, 1 Feb 2014 | 4767 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la Herve Cuisine,am tradus-o si sper ca va este de folos candva,eu am folosit-o la o prajitura pe care o voi publica pe viitor :)

 

INGREDIENTE

  • 140 ml lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 50 gr galbenus de ou
  • 45 gr de zahar
  • 3 foi de gelatina (6 gr)
  • 450 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema Engleza:

Pune laptele pe foc la incalzit.


Apoi gelatina intr-un bol cu apa rece la inmuiat.


Curata batonul de vanilie de seminte cu un cutit si pune in lapte cu tot cu coaja.


Fierbe foarte putin.


Pune galbenusurile intr-un bol impreuna cu zaharul si freaca bine cu un tel apoi pune peste laptele care s-a racit si amesteca bine.


Pune aceasta compozitie intr-o cratita pe aragaz si fierbe pana se ingroasa.


Da cratita de pe foc si amesteca gelatina in crema obtinuta pana se topeste.


Bate frisca si pune-o peste crema racita (atentie trebuie crema sa fie rece altfel se topeste daca e fierbinte).


Se foloseste la diferite prajituri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema Engleza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

02.02.2014, 18:51

anca_rm 1

03.02.2014, 11:22

Ligia Bxl 1

12.02.2014, 16:20

multumesc fetele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34