Creme brulee cu smochine si boabe de struguri

de ianculubita in Dulciuri, 17 Sep 2011 | 2078 vizualizari

 

In principiu,aceste creme se fac la fel,difera doar ingredientele

 

INGREDIENTE

  • 500ml smantana lichida
  • 70g zahar pudra
  • 6galbenusuri
  • 1baton de vanilie
  • 6smochine bine coapte
  • 1ciorchine de struguri
  • 40g zahar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme brulee cu smochine si boabe de struguri:

Smantana se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu semintele de la batonul de vanilie doar cat se incalzeste;


separat se amesteca zaharul cu galbenusurile,se amesteca cu smantana si se da la frigider 2h;


se pune apoi crema in forme,pe jumatate se pun boabele de struguri iar in partea opusa felii de smochine,formele in tava cu apa calda,tava in cuptor la foc mic 1h;


dupa ce s-au copt,se lasa la rece iar in momentul servirii se pune deasupra zaharul brun si se arde cu pistolul;


eu am lasat-o in cuptor peste timp si nu a fost bine

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creme brulee cu smochine si boabe de struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

jolygina 1

20.09.2011, 10:33

mamaieelena 1

20.09.2011, 15:53

buuuun

Lau 1

07.10.2011, 17:03

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papanasi cu dulceata de capsuni