Lapte de pasare cu ciocolata

de Lavinia in Dulciuri, 27 Mar 2013 | 18651 vizualizari

 

Rapid si delicios !

 

INGREDIENTE

  • 650 ml lapte
  • 3 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 4 lingurite faina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita cu varf de cacao
  • 200 ml frisca lichida
  • 4 piscoturi
  • nesquik pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare cu ciocolata:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam 3 linguri de zahar si esenta de vanilie si mixam pana se topeste zaharul.

Intr-o craticioara punem laptele la fiert .

In momentul cand a inceput sa fiarba formam galuste mici cu ajutorul unei lingurite si le fierbem cca 1 minut pe fiecare parte.

Scoatem galustele intr-o strecuratoare si intre timp pregatim crema.

Frecam galbenusurile cu restul de zahar(4 linguri) ,adaugam faina si laptele fierbinte strecurat in prealabil.

Punem crema pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa apoi adaugam zaharul vanilat.

Punem in fiecare cupa/pahar 5-6 galuste si piscotul.

Oprim 2 linguri de crema in care punem cacaua diluata in putina apa.

Adaugam peste galuste un strat generos de crema de vanilie si cca 2 lingurite de crema de ciocolata.

Decoram cu frisca si le pudram cu nesquik/cacao.

Le bagam la frigider pentru minim 2-3 ore apoi le servim cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Lavinia 1

28.03.2013, 20:52

multumesc

mihaelar63 1

01.04.2013, 17:30

Ce delicios !!!

Lavinia 1

01.04.2013, 18:52

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort "Lapte de pasare" (rapid si gustos)