Cremes cu cacao

de adela1981 in Prajituri, 20 Aug 2012 | 1561 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati foi cremes ( se poate face si in casa, deocamdata eu nu am incercat )
  • 5 oua intregi
  • 1 1/2 litru de lapte
  • 100 gr amidon alimentar ( se poate folosi si faina alba 000 )
  • 1 esenta de vanilie
  • 200 gr zahar ( se poate pune si 300, eu adaug dupa gustul meu)
  • 20 gr gelatina granule
  • 20 gr cacao
  • zahar pudra cu aroma de vanilie ( pentru pudrat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes cu cacao:

Asadar, galbenusurile se mixeaza cu 100 gr de zahar si esenta de vanilie, se adauga amidonul alimentar si apoi treptat se subtieaza cu laptele. Se pune pe foc si se amesteca pana ce se ingroasa. Apoi, se ia de pe foc si se pune o folie alimentara, se lasa la racit. Se hidrateaza gelatina in 6 lg de apa. Se bat albusurile spuma cu restul de zahar. Adaugam gelatina dizolvata, la crema calduta si se mai lasa putin la racit. Dupa racire se adauga spuma de albus rand pe rand cu o paleta.


Foaia de cremes se aseaza intr-o tava cu aceasi dimensiune, apoi se toarna o treime din crema . Partea cealalta de crema se amesteca cu 20 gr cacao, apoi se pune cu lingura ici pe colo :) Cea de-a doua foaie se zdrobeste si se presara deasupra cremei. Se pudreaza cu zahar, si se da la rece, de preferat pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Cris2711 1

21.08.2012, 01:22

gaby_gabytza 1

21.08.2012, 21:36

cristi1980 1

25.10.2013, 14:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert fursecuri papuci
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit