Desert prajitura cu dulce de leche

de adriana65 in Prajituri, 17 Oct 2012 | 86209 vizualizari

 

Vă plac prăjiturile cu dulce de leche? La noi sunt printre cele mai dorite prăjituri. Acum că şi la noi în magazine a apărut laptele condensat ne permitem să facem aceste dulciuri (în adevăratul sens al cuvântului) tot mai des şi mai variat. De data aceasta am preparat crema dulce de leche în combinaţie cu mascarpone.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 ouă
  • 100 g nucă măcinată
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură făină
  • 3/4 linguriţă praf de copt
  • Cremă:
  • 340 g dulce de leche (rezultat dintr-o cutie de 390 g lapte condensat)
  • 250 g mascarpone
  • 8 g gelatină
  • 3 albuşuri + 3 linguri de zahăr
  • glazură Dr. Oetker de ciocolată cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu dulce de leche:

Crema: Intr-un vas încăpător se pune cutia de lapte condensat, se acoperă cu apă şi se pune vasul pe foc, având grijă ca apa din vas să nu scadă, cutia de lapte să rămână tot timpul sub apă. Se fierbe aproximativ 3 ore rezultând o cremă bine închegată, aşa cum se vede în poză. Se pune la rece.


Se amestecă apoi brânza mascarpone cu dulce de leche (răcit). Se adaugă gelatina hidratată timp de 10 minute în 20 ml apă rece şi apoi încălzită deasupra flăcării aragazului (nu direct pe flacără), până la topirea completă a granulelor. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul şi se încorporează uşor in amestecului cu dulce de leche.


Blat: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Se adaugă rând pe rând câte un gălbenuş, următorul fiind adăugat numai dupa ce cel dinainte a fost bine încorporat. La sfârşit se adaugă făina amestecată cu nuca şi praful de copt. Amestecul se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 20 minute la 200 grade. Se lasa apoi la racit.


Tava în care am copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara, se pune blatul răcit şi apoi crema.


Se pune prăjitura la frigider pentru 3 ore.


Prăjitura tăiată în porţii potrivite se acopera cu glazură de ciocolată cu lapte şi nucă prăjită şi zdrobită.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

babi5 1

23.01.2014, 13:35

ancutsa 1

14.12.2016, 12:54

Interesanta, arata tare bine!

-Marius- 1

21.12.2016, 15:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu la pahar