Desert prajitura cu dulce de leche

de adriana65 in Prajituri, 17 Oct 2012 | 112948 vizualizari

 

Vă plac prăjiturile cu dulce de leche? La noi sunt printre cele mai dorite prăjituri. Acum că şi la noi în magazine a apărut laptele condensat ne permitem să facem aceste dulciuri (în adevăratul sens al cuvântului) tot mai des şi mai variat. De data aceasta am preparat crema dulce de leche în combinaţie cu mascarpone.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 ouă
  • 100 g nucă măcinată
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură făină
  • 3/4 linguriţă praf de copt
  • Cremă:
  • 340 g dulce de leche (rezultat dintr-o cutie de 390 g lapte condensat)
  • 250 g mascarpone
  • 8 g gelatină
  • 3 albuşuri + 3 linguri de zahăr
  • glazură Dr. Oetker de ciocolată cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu dulce de leche:

Crema: Intr-un vas încăpător se pune cutia de lapte condensat, se acoperă cu apă şi se pune vasul pe foc, având grijă ca apa din vas să nu scadă, cutia de lapte să rămână tot timpul sub apă. Se fierbe aproximativ 3 ore rezultând o cremă bine închegată, aşa cum se vede în poză. Se pune la rece.

Se amestecă apoi brânza mascarpone cu dulce de leche (răcit). Se adaugă gelatina hidratată timp de 10 minute în 20 ml apă rece şi apoi încălzită deasupra flăcării aragazului (nu direct pe flacără), până la topirea completă a granulelor.  Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul şi se încorporează uşor in amestecului cu dulce de leche. 

Blat: Se separă ouăle.  Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Se adaugă rând pe rând câte un gălbenuş, următorul fiind adăugat numai dupa ce cel dinainte a fost bine încorporat. La sfârşit se adaugă făina amestecată cu nuca şi praful de copt. Amestecul se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 20 minute la 200 grade.  Se lasa apoi la racit.

Tava în care am copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara, se pune blatul răcit şi apoi crema. 

Se pune prăjitura la frigider pentru 3 ore. 

Prăjitura tăiată în porţii potrivite se acopera cu glazură de ciocolată cu lapte şi nucă prăjită şi zdrobită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

babi5 1

23.01.2014, 13:35

Ancutsa 1

14.12.2016, 12:54

Interesanta, arata tare bine!

-Marius- 1

21.12.2016, 15:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos si mascarpone - Reteta nr. 350