Cremes cu lamaie

de Angelina_Elena in Dulciuri, 16 Iun 2013 | 2040 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de cremes
  • 1 l lapte
  • 11 linguri zahar
  • 6 galbenusuri
  • 5 linguri faina
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes cu lamaie:

Punem laptele (900 ml) la fiert intr-o craticioara.

Intr-un bol punem galbenusurile, faina si zaharul.

Amestecam apoi adaugam, putin cate putin  laptele ramas (100 ml).

Cand laptele incepe sa fiarba, dam cratita la o parte, adaugam compozitia de  oua cu faina si zahar, punem din nou pe foc si lasam sa fiarba, amestecand continuu, pana se ingroase si incepe sa se dezlipeasca de pereti vasului. 

Oprim apoi focul, dam de-o parte, adaugam zeama si coaja de lamaie si omogenizam.

Pe o tava punem o foaie, turnam crema fierbinte si o intindem uniform cu o spatula, apoi asezam ce-a de-a doua foaie.

Lasam sa se raceasca, apoi taiem cremesul.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cremes cu lamaie-0
Cremes cu lamaie-1
Cremes cu lamaie-2

COMENTARII (36)

diaconta

diaconta 1

17.06.2013, 14:36

Cat de bine arata

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

17.06.2013, 15:10

Simo, daca iti plac cremele dulci-acrisoare iti place si cremesul asta!

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

17.06.2013, 15:10

multumesc Dia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!