Cremes cu lamaie

de Angelina_Elena in Dulciuri, 16 Iun 2013 | 5918 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de cremes
  • 1 l lapte
  • 11 linguri zahar
  • 6 galbenusuri
  • 5 linguri faina
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes cu lamaie:

Punem laptele (900 ml) la fiert intr-o craticioara.

Intr-un bol punem galbenusurile, faina si zaharul.

Amestecam apoi adaugam, putin cate putin  laptele ramas (100 ml).

Cand laptele incepe sa fiarba, dam cratita la o parte, adaugam compozitia de  oua cu faina si zahar, punem din nou pe foc si lasam sa fiarba, amestecand continuu, pana se ingroase si incepe sa se dezlipeasca de pereti vasului. 

Oprim apoi focul, dam de-o parte, adaugam zeama si coaja de lamaie si omogenizam.

Pe o tava punem o foaie, turnam crema fierbinte si o intindem uniform cu o spatula, apoi asezam ce-a de-a doua foaie.

Lasam sa se raceasca, apoi taiem cremesul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

diaconta 1

17.06.2013, 14:36

Cat de bine arata

Angelina_Elena 1

17.06.2013, 15:10

Simo, daca iti plac cremele dulci-acrisoare iti place si cremesul asta!

Angelina_Elena 1

17.06.2013, 15:10

multumesc Dia!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit