Cremes cu lamaie

de Angelina_Elena in Dulciuri, 16 Iun 2013 | 3183 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de cremes
  • 1 l lapte
  • 11 linguri zahar
  • 6 galbenusuri
  • 5 linguri faina
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes cu lamaie:

Punem laptele (900 ml) la fiert intr-o craticioara.


Intr-un bol punem galbenusurile, faina si zaharul.


Amestecam apoi adaugam, putin cate putin laptele ramas (100 ml).


Cand laptele incepe sa fiarba, dam cratita la o parte, adaugam compozitia de oua cu faina si zahar, punem din nou pe foc si lasam sa fiarba, amestecand continuu, pana se ingroase si incepe sa se dezlipeasca de pereti vasului.


Oprim apoi focul, dam de-o parte, adaugam zeama si coaja de lamaie si omogenizam.


Pe o tava punem o foaie, turnam crema fierbinte si o intindem uniform cu o spatula, apoi asezam ce-a de-a doua foaie.


Lasam sa se raceasca, apoi taiem cremesul.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

diaconta 1

17.06.2013, 14:36

Cat de bine arata

Angelina_Elena 1

17.06.2013, 15:10

Simo, daca iti plac cremele dulci-acrisoare iti place si cremesul asta!

Angelina_Elena 1

17.06.2013, 15:10

multumesc Dia!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit Budapesta