Cremsnit

de anomisana in Prajituri, 11 Ian 2012 | 2381 vizualizari

 

Reţeta asta îşi aşteaptă rândul de pe la începutul lui decembrie, iar acum i-a venit rândul. Cum am aragaz nou care are şi funcţie de gril şi rotisor, ne-am zis să vedem şi noi măcar odată cum este. Mama soacră s-a oferit să vină ea cu puiul pentru rotisor, aşa că eu trebuia să mă gândesc la altceva. Cum această prăjitură este una dintre puţinele pe care le mănâncă şi este preferata ei, am trecut la execuţie.

 

INGREDIENTE

  • foi din comerţ
  • 1 litru lapte
  • 250 gr zahăr
  • 3 ouă
  • 100 gr amidon
  • 50 gr unt
  • 2-3 zahăr vanilat
  • răzătură de la o lămâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Se amestecă zahărul cu amidonul, apoi se amestecă cu uăle bătute bine şi cu puţin lapte. Restul de lapte se pune la fiert într-o oală care nu lipeşte, cu un praf de sare. Când începe să fiarbă, se adaugă compoziţia cu ouă şi se amestecă mereu, până se obţine o cremă groasă ca o smântână. După ce se dă deoparte se adaugă untul, zahărul vanilat şi răzătura de lămâie, apoi se omogenizează.


Se toarnă crema peste prima foaie de cremeş, se pune deasupra a doua foaie şi se dă la rece câteva ore.


Înainte de porţionare se pudrează cu zaăr.

 

TIPS-URI

1

Am cumpărat foile de la Boromir, înainte foloseam de la Pion, erau mai mari, dar mai sfărâmicioase. Astea mi-au plăcut mai mult şi le voi mai folosi şi în continuare.

2

Zahărul vanilat nu îl pun tot în cremă. Opresc o parte pe care îl amestec cu zahăr pudră şi îl presar deasupra prăjiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

alinutzika 1

11.01.2012, 23:28

imi place cremesul

Bya Ralu 1

11.01.2012, 23:37

inghit in sec...preferatul meu!arata super

anomisana 1

14.01.2012, 08:24

Mulţumesc, sunteţi drăguţi bucătăraşii mei scumpi. Rocsi, nu e nici o scofală, e foarte uşor de făcut, mai ales dacă nu prepari tu foile, ci le cumperi.Merită încercat pentru că este o prăjitură gustoasă.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cremes Inteligent