Cremsnit

de anomisana in Prajituri, 11 Ian 2012 | 4864 vizualizari

 

Reţeta asta îşi aşteaptă rândul de pe la începutul lui decembrie, iar acum i-a venit rândul. Cum am aragaz nou care are şi funcţie de gril şi rotisor, ne-am zis să vedem şi noi măcar odată cum este. Mama soacră s-a oferit să vină ea cu puiul pentru rotisor, aşa că eu trebuia să mă gândesc la altceva. Cum această prăjitură este una dintre puţinele pe care le mănâncă şi este preferata ei, am trecut la execuţie.

 

INGREDIENTE

  • foi din comerţ
  • 1 litru lapte
  • 250 gr zahăr
  • 3 ouă
  • 100 gr amidon
  • 50 gr unt
  • 2-3 zahăr vanilat
  • răzătură de la o lămâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Se amestecă zahărul cu amidonul, apoi se amestecă cu uăle bătute bine şi cu puţin lapte. Restul de lapte se pune la fiert într-o oală care nu lipeşte, cu un praf de sare. Când începe să fiarbă, se adaugă compoziţia cu ouă şi se amestecă mereu, până se obţine o cremă groasă ca o smântână. După ce se dă deoparte se adaugă untul, zahărul vanilat şi răzătura de lămâie, apoi se omogenizează.

Se toarnă crema peste prima foaie de cremeş, se pune deasupra a doua foaie şi se dă la rece câteva ore.

Înainte de porţionare se pudrează cu zaăr.  

TIPS-URI

1

Am cumpărat foile de la Boromir, înainte foloseam de la Pion, erau mai mari, dar mai sfărâmicioase. Astea mi-au plăcut mai mult şi le voi mai folosi şi în continuare.

2

Zahărul vanilat nu îl pun tot în cremă. Opresc o parte pe care îl amestec cu zahăr pudră şi îl presar deasupra prăjiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

alinutzika 1

11.01.2012, 23:28

imi place cremesul

Bya Ralu 1

11.01.2012, 23:37

inghit in sec...preferatul meu!arata super

anomisana 1

14.01.2012, 08:24

Mulţumesc, sunteţi drăguţi bucătăraşii mei scumpi. Rocsi, nu e nici o scofală, e foarte uşor de făcut, mai ales dacă nu prepari tu foile, ci le cumperi.Merită încercat pentru că este o prăjitură gustoasă.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cremes rapid