Cremsnit american

de Zamfira in Prajituri, 1 Apr 2012 | 5039 vizualizari

 

Incercam ceva nou?

Nu seamana cu cremsnitul nostru, dar trebuie sa recunosc, pe mine m-a impresionat. O prajitura foarte interesanta, delicioasa, dulce si pufoasa. Merita incercata!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 galbenusuri
  • 300 gr. zahar pudra
  • 200 gr. faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 13 linguri apa
  • 2 linguri cacao

Crema:

  • 7 albusuri
  • 200 gr. zahar pudra
  • 2 puding vanilie
  • 600 ml apa
  • 2 zahar vanilat

Ornat: frisca si ciocolata rasa

Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit american:

Blat:


Amestecam cele 7 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa, praful de copt (nestins), zaharul vanilat, faina si cacao.


Pregatim o tava pentru prajituri, o tapetam cu hartie cerata si o ungem cu unt. Turnam compozitia in tava.


Nu trebuie sa ne facem griji pentru compozitia putina, blatul va creste cu siguranta, important este sa intindem uniform compozitia.


Coacem blatul aproximativ 20 minute la foc potrivit. (nu trebuie sa fie coapta definitiv).


Pregatim crema: batem cele 7 albusuri cu putina sare, apoi adaugam incet si zaharul pudra. Trebuie sa obtinem o spuma tare.


Punem apa la fiert, dizolvam pudingul cu o mica cantitate din apa pregatita (adica din cei 600 ml). Cand fierbe apa, adaugam pudingul pregatit si-l fierbem 3-4 minute.


Adaugam albusurile batute peste puding (in pudingul fierbinte).


Scoatem blatul din cuptor si turnam crema deasupra. Punem tava in cuptor pentru inca 15 minute (foc mediu spre mic).


Cand prajitura s-a racit, punem frisca si ciocolata razuita.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit american" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:41

imi place

jolygina 1

03.04.2012, 19:02

delicios

georgeta76 1

10.04.2012, 09:54

De ce ai folosit apa si nu lapte pentru puding?Se poate folosi si lapte?Astept un raspuns cat mai curand.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu fructe