Cremsnit american

de Zamfira in Prajituri, 1 Apr 2012 | 4088 vizualizari

 

Incercam ceva nou?

Nu seamana cu cremsnitul nostru, dar trebuie sa recunosc, pe mine m-a impresionat. O prajitura foarte interesanta, delicioasa, dulce si pufoasa. Merita incercata!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 galbenusuri
  • 300 gr. zahar pudra
  • 200 gr. faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 13 linguri apa
  • 2 linguri cacao

Crema:

  • 7 albusuri
  • 200 gr. zahar pudra
  • 2 puding vanilie
  • 600 ml apa
  • 2 zahar vanilat

Ornat: frisca si ciocolata rasa

Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit american:

Blat:

Amestecam cele 7 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa, praful de copt (nestins), zaharul vanilat, faina si cacao.

Pregatim o tava pentru prajituri, o tapetam cu hartie cerata si o ungem cu unt. Turnam compozitia in tava.

Nu trebuie sa ne facem griji pentru compozitia  putina, blatul va creste cu siguranta, important este sa intindem uniform compozitia.

Coacem blatul aproximativ 20 minute la foc potrivit. (nu trebuie sa fie coapta definitiv).

Pregatim crema: batem cele 7 albusuri cu putina sare, apoi adaugam incet si zaharul pudra. Trebuie sa obtinem o spuma tare.

Punem apa la fiert,  dizolvam  pudingul cu o mica cantitate din apa pregatita (adica din cei 600 ml). Cand fierbe apa, adaugam pudingul pregatit si-l fierbem 3-4 minute.

Adaugam albusurile batute peste puding (in pudingul fierbinte).

Scoatem blatul din cuptor si turnam crema deasupra. Punem tava in cuptor pentru inca 15 minute (foc mediu spre mic).

Cand prajitura s-a racit, punem frisca si ciocolata razuita.

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit american" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cremsnit american-0
Cremsnit american-1
Cremsnit american-2
Cremsnit american-3
Cremsnit american-4
Cremsnit american-5
Cremsnit american-6
Cremsnit american-7
Cremsnit american-8
Cremsnit american-9
Cremsnit american-10

COMENTARII (22)

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:41

imi place

jolygina

jolygina 1

03.04.2012, 19:02

delicios

georgeta76

georgeta76 1

10.04.2012, 09:54

De ce ai folosit apa si nu lapte pentru puding?Se poate folosi si lapte?Astept un raspuns cat mai curand.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!