Cremsnit cu blat de albusuri

de iri_iri in Prajituri, 20 Noi 2013 | 9442 vizualizari

 

..avand vreo 7 albusuri ramase nefolosite m-am gandit sa le folosesc,pentru ca era pacat sa le arunc. Asa ca am intat un pic pe aici si am cautat un blat din albusuri pe care l-am gasit la ROCSI si prin aceasta cale ii multumesc.Este un desert foarte usor de facut si rapid chear.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 7albusuri,
  • 7linguri de zahar,
  • 6 linguri de faina,
  • un praf de sare,
  • 2 linguri jumate de gris,
  • unt pentru uns tava si un plic de zahar vanilat.
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 2 plicuri de praf de budinca de vanilie,
  • 750 ml lapte ,
  • 4 linguri de zahar si un pachet de margarina.
  • Pentru decor ,zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu blat de albusuri:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana ce se vor intari. Dupa care adaugam pe rand cate o lingura de zahar si apoi zaharul vanilat. La final se adauga grisul si apoi faina in ploaie amestecand usor cu lingura pana se incorporeaza bine atat faina cat si grisul .Am uns un vas termorezistent cu unt si apoi am asezat compozitia,dupa care am dat la cuptor pentru 20 de minute.


Cat se va raci blatul vom pregati crema dupa instructiunile de pe plic dupa car e vom adauga si margarina amestecand bine pana se va omogeniza. Dupa ce blatul sa racit il taiem in doua parti si adaugam crema intre ele. se pudreaza cu zahar pudra si se va lasa la rece pentru 2 ore,dupa care se va portiona.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu blat de albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

iri_iri 1

20.11.2013, 22:30

va pupa iri

MIUTA 1

21.11.2013, 20:31

Excelenta idee,la favo.cu reteta

reisnaor_2006 1

10.03.2015, 13:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi, crema de vanilie si banane