Cremşnit cu frişcă

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 21 Apr 2012 | 4094 vizualizari

 

Un desert cu cât de rapid şi simplu se face cu atât de mult îl ador. Deci... ador cremşnitul.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de cremşnit (Boromir);

Crema

  • 4 ouă;
  • 7-8 lg făină;
  • 1 L lapte (3.5 % grăsime);
  • 1 cană zahăr;
  • 1/4 pachet unt; coaja de la o lămâie;
  • 1 fiolă esenţă de vanilie;
  • sare.

Frişca

  • 200 mL smântână pentru frişcă (LaDorna);
  • 40 g zahăr vaniliat pudră (1/2 pachet Dr Oetker).
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremşnit cu frişcă:

Crema


Se amestecă ouăle împreună cu zahărul şi laptele; se adaugă în ploaie făina iar compoziţia obţinută se pune pe foc (sau la bain-marie) până se obţine o cremă de consistenţa unei smântâni mai groase.


Se stinge focul, se adaugă untul, esenţa şi coaja de lămâie.


O foaie de cremşnit se lasă întreagă, cealaltă se mărunţeşte.


Se toarnă crema fierbinte peste foaia întreagă; se lasă la răcit.


Între timp se pregăteşte frişca (smântână + jumătate de plic zahăr vanilat Dr. Oetker).


După ce s-a răcit crema, se pune un strat de frişcă după care se presară partea de foaie mărunţită.Se serveşte după ce a stat câteva ore în frigider.



Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremşnit cu frişcă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

adry88 1

23.04.2012, 11:12

place

Sim0na 1

24.04.2012, 20:25

Place!!!

ALINAELMO 1

27.02.2014, 00:42

BUUN

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata