Cremsnit cu frisca

de T I M E A in Prajituri, 8 Mar 2013 | 15516 vizualizari

 

Categoric este prajitura mea preferata ♥ ♥ ♥
O prajitura care ma duce cu gandul inapoi in timp, in copilarie, cand nu de putine ori ajungea mama acasa cu prajitura aceasta cumparata de la cofetarie. Ador cremele din lapte facute pe foc, nu sunt deloc grele nu le fac nici foarte dulci si as putea mancare cu lingurita chiar si fara sa le mai pun intre foi.
Si pentru ca azi e o zi speciala pentru noi femeile, va dedic cu drag aceasta prajitura.
La multi ani!!!!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr foietaj congelat
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr frisca lichida indulcita
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu frisca:

Aluatul trebuie sa fie complet decongelat.

Impartim aluatul in doua si intindem pe rand, pe masa tapetata cu faina, doua foi pe care le coacem in cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 12 minute.

Crema: intr-un vas (care urmeaza a fi pus pe foc) frecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam faina si amidonul si treptat laptele.

Amestecam pana se omogenizeaza, adaugam vanilia despicata in doua, apoi punem pe foc mic si lasam pana se ingroasa ca o budinca. Amestecam mereu pt a nu se prinde de fundul vasului.

Cand s-a ingrosat luam de pe foc, scoatem pastaia de vanilie si adaugam zaharul vanilat (nu mi s-a parut suficient de aromata doar cu pastaia de vanilie).

Lasam cateva minute sa se raceasca un pic (nu trebuie sa fie rece) apoi intindem crema peste prima foaie.

Frisca o mixam pana obtinem consistenta dorita si dupa ce s-a racit crema o intidem peste crema.

Asezam a doua foaie si apasam usor cu palmele sa se lipeasca de frisca, apoi o pudram cu zahar pudra.

Dam prajitura la rece minim o ora inainte de servire, asta daca aveti rabdare, eu nu am avut si am taiat atunci imediat si am mancat 2 felii :). 

TIPS-URI

1

Daca nu doriti cu frisca dublati cantitatile pentru crema

2

Se poate face si cu foi gata cumparate, dar e mult mai buna cu foietaj congelat

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

ancag 1

22.08.2013, 11:57

nu merge amestecata crema cu frisca?multumesc

diaconta 1

22.08.2013, 12:02

Ancag,eu cred ca merge si amestecata crema cu frisca,dupa ce este racita evident,va fi mai aerata.Asta e in functie de preferintele fiecaruia,eu am pus0o si in crema in loc de albusuri sau peste crema am pus un jeleu de fructe acrisor si apoi frisca.Daca foaia de deasupra o sfaramam ,se va lipi mai bine de un strat de frisca decat de crema.
Important este sa-ti placa tie rezultatul.

reisnaor_2006 1

02.09.2014, 17:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Urechiuse cu miere si nuca