Cremsnit cu frisca

de T I M E A in Prajituri, 8 Mar 2013 | 10029 vizualizari

 

Categoric este prajitura mea preferata ♥ ♥ ♥
O prajitura care ma duce cu gandul inapoi in timp, in copilarie, cand nu de putine ori ajungea mama acasa cu prajitura aceasta cumparata de la cofetarie. Ador cremele din lapte facute pe foc, nu sunt deloc grele nu le fac nici foarte dulci si as putea mancare cu lingurita chiar si fara sa le mai pun intre foi.
Si pentru ca azi e o zi speciala pentru noi femeile, va dedic cu drag aceasta prajitura.
La multi ani!!!!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr foietaj congelat
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr frisca lichida indulcita
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu frisca:

Aluatul trebuie sa fie complet decongelat.


Impartim aluatul in doua si intindem pe rand, pe masa tapetata cu faina, doua foi pe care le coacem in cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 12 minute.


Crema: intr-un vas (care urmeaza a fi pus pe foc) frecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam faina si amidonul si treptat laptele.


Amestecam pana se omogenizeaza, adaugam vanilia despicata in doua, apoi punem pe foc mic si lasam pana se ingroasa ca o budinca. Amestecam mereu pt a nu se prinde de fundul vasului.


Cand s-a ingrosat luam de pe foc, scoatem pastaia de vanilie si adaugam zaharul vanilat (nu mi s-a parut suficient de aromata doar cu pastaia de vanilie).


Lasam cateva minute sa se raceasca un pic (nu trebuie sa fie rece) apoi intindem crema peste prima foaie.


Frisca o mixam pana obtinem consistenta dorita si dupa ce s-a racit crema o intidem peste crema.


Asezam a doua foaie si apasam usor cu palmele sa se lipeasca de frisca, apoi o pudram cu zahar pudra.


Dam prajitura la rece minim o ora inainte de servire, asta daca aveti rabdare, eu nu am avut si am taiat atunci imediat si am mancat 2 felii :).

 

TIPS-URI

1

Daca nu doriti cu frisca dublati cantitatile pentru crema

2

Se poate face si cu foi gata cumparate, dar e mult mai buna cu foietaj congelat

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

ancag 1

22.08.2013, 11:57

nu merge amestecata crema cu frisca?multumesc

diaconta 1

22.08.2013, 12:02

Ancag,eu cred ca merge si amestecata crema cu frisca,dupa ce este racita evident,va fi mai aerata.Asta e in functie de preferintele fiecaruia,eu am pus0o si in crema in loc de albusuri sau peste crema am pus un jeleu de fructe acrisor si apoi frisca.Daca foaia de deasupra o sfaramam ,se va lipi mai bine de un strat de frisca decat de crema.
Important este sa-ti placa tie rezultatul.

reisnaor_2006 1

02.09.2014, 17:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34