Cremsnit sau Prajitura desteapta

de Corinuta in Torturi, 7 Aug 2011 | 3912 vizualizari

 

Am mai facut de 2 ori prajitura asta. Prima data a iesit bine dar nu foarte inalta ptr ca am o tava prea mare, a doua oara n-a iesit deloc, adica am mancat-o direct din tava cu lingurita:)) Apoi am vazut reteta de la Furnicuti si mi s-a parut ca modul de preparare ar fi mai ok asa ca de acum inainte doar asa o s-o fac. Vedeti ce a iesit...

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt sau margarina
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • coaja rasa de la o lamaie sau portocala
  • 1 praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit sau Prajitura desteapta:

Se pune la topit intr-o craticioara untul cu zaharul si 3 linguri de lapte. Dupa ce s-a topit se lasa la racit, apoi se adauga galbenusurile pe rand amestecand bine, coaja de portocala sau lamaie, faina si restul de lapte care nu trebuie sa fie rece de la frigider ci la temperatura camerei.


Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare 3-4 minute la putere maxima, apoi se adauga la restul ingredientelor amestecand usor de jos in sus. Nu se amesteca pana la incorporarea completa ca sa ramana pufoasa la suprafata.


Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de tort de 22 cm diametru, se toarna compozitia in ea si se da la cuptor ptr 50 de minute la foc minim. Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar praf si se portioneaza.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit sau Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

diaconta 1

08.08.2011, 20:34

de ce nu stiu sa fac de-asta?
stiu,ca sa vin sa-mi faci tu

mamaieelena 1

11.08.2011, 07:24

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 23:12

e foarte buna am incercat-o si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Tort "Caramel"