Tort Stefania

de Miha in Torturi, 21 Mai 2010 | 4468 vizualizari

 

Cu zmeura si ciocolata ;) Pentru nepotica Stefania, la aniversarea celor 18 luni. :)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 6 oua
  • 100 g faina
  • 150 g zahar
  • 50 g amidon
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 3 linguri cacao
  • Pentru mousse de zmeura:
  • 100 g ciocolata alba
  • 500 g zmeura
  • 300 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • Pentru ganache de ciocolata
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata rasa
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Stefania:

Foi:


Albusurile se bat cu un praf de sare, la viteza medie, pana se fac spuma, adaugand treptat o jumatate din cantitatea de zahar. Se mareste viteza si se bate pana se intareste spuma.

Galbenusurile se bat cu zaharul ramas pana devin ca o crema, aproape albe. Se adauga vanilia. Faina si amidonul se cern in galbenusuri, se adauga albusurile batute si se omogenizeaza cu atentie.

Aluatul obtinut se imparte in 3 . In una din parti se pune cacaoa. Daca aluatul va deveni prea gros, se va subtia cu cateva linguri cu lapte rece.


Se coc trei foi in tava detasabila (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se coace in jur de 10-15 minute. Se scot de pe hartia de copt si se lasa la racit pe un gratar. Nu se suprapun.


Mousse de zmeura:


Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.


Zmeura o punem in blender si mixam fooarte bine pana devine piure. Punem intr-un vas pe foc si aducem la punctul de fierbere, amestecand continuu, apoi trecem piureul printr-o sita deasa. Vom obtine un sos delicios de zmeura, fara samburi. :)


Punem din nou vasul pe foc si adaugam ciocolata rupta bucati. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata si se uniformizeaza compozitia. Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina si amestecam pana se dizolva. dam la frigider pana se raceste complet, apoi amestecam cu frisca batuta, usor, cu miscari de jos in sus.


Ganache de ciocolata:


Ciocolata o topim intr-un vas, la foc mic, impreuna cu frisca lichida. Uniformizam si dam la rece pana incepe sa se intareasca.


Asamblare:


Ambele creme, mousse-ul de zmeura si ganache-ul de ciocolata, le impartim in 2 parti egale.


In tava in care am copt foile punem unul din blaturile cu vanilie. Punem o parte din mousse-ul de zmeura, apoi o parte din ganache-ul de ciocolata.


Daca mousse-ul de zmeura nu s-a intarit suficient atat cat a a stat la rece, se pune pentru cateva minute la congelator.


Acoperim cu blatul cu cacao, apoi cremele, de data aceasta in ordine inversa, mai intai stratul de ganache si apoi cel de mousse de zmeura. Punem si cel de-al doilea blat de vanilie, sigilam cu folie alimentara si dam la rece pentru cateva ore, preferabil peste noapte.


Se scoate inelul de la tava detasabila, apoi rasturnam tortul pe platou. Se orneaza cu frisca, ciocolata rasa si zmeura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Stefania" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Miha 1

24.05.2010, 17:49

Multumesc Mena.

alinutzika 1

28.08.2011, 23:20

Giana 1

12.06.2014, 13:32

Miha, ca de obicei, faci cele mai bune torturi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu