Tort Diplomat

de Ina in Torturi, 6 Noi 2012 | 27564 vizualizari

 

Stiu ca vine Craciunul, dar tortul asta l-am facut de Pasti :)))

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 g mascarpone
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 g zahar
  • o conserva de ananas bucati
  • 4 pliculete gelatina
  • 2-3 portocale
  • 4-5 bucati kiwi
  • 100 g. stafide
  • 200 g. ciocolata neagra
  • piscoturi
  • 150 ml. crema de whiskey
  • extract de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Galbenusurile cu zaharul se topesc la bain marie amestecand continuu, apoi se adauga laptele si ciocolata alba fara a ne opri din mestecat si lasam pe foc pana obtinem o crema ca o smantana. Adaugam in aceasta crema cateva picaturi de extract de vanilie, 100 g stafide si lasam totul deoparte , sa se raceasca usor.


In siropul de la compotul de ananas punem gelatina la hidratat. Cand tot lichidul este inglobat in gelatina, punem pe foc sa se topeasca si lasam pana se formeaza o spuma care este gata sa clocoteasca . Atunci oprim focul si turnam gelatina fierbinte peste amestecul de mai sus, mestecand totul pentru omogenizare.


Batem frisca spuma tare. Adaugam in ea, mixand in continuare, crema mascarpone si amestecul de galbenusuri. Adaugam si fructele, maruntite si bine scurse de lichid. Se omogenizeaza totul foarte bine cu o paleta.


Tava in care formam tortul se tapeteaza cu folie de plastic si bucati de fructe ( kiwi, portocale ). Turnam jumatate din compozitia de crema, incercand sa luam mai putine fructe. Topim 100 g ciocolata si turnam prin picurare pe toata suprafata tortului , apoi continuam cu restul de crema si fructe. Deasupra aranjam piscoturi inmuiate pe jumatate in crema de whiskey si stropim cu restul de ciocolata neagra, topita.


Dam tortul la rece pentru 2-3 ore, apoi rasturnam pe tava, desfacem folia alimentara si ornam dupa referinte, cu frisca , fructe si figurine de zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Dana_Retetegg 1

13.11.2012, 14:12

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:46

fara cuvinte....

iri_iri 1

20.11.2013, 22:45

inghit in sec......

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat