Tort Diplomat

de Ina in Torturi, 6 Noi 2012 | 26362 vizualizari

 

Stiu ca vine Craciunul, dar tortul asta l-am facut de Pasti :)))

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 g mascarpone
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 g zahar
  • o conserva de ananas bucati
  • 4 pliculete gelatina
  • 2-3 portocale
  • 4-5 bucati kiwi
  • 100 g. stafide
  • 200 g. ciocolata neagra
  • piscoturi
  • 150 ml. crema de whiskey
  • extract de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Galbenusurile  cu zaharul  se topesc la bain marie amestecand continuu, apoi se adauga laptele si ciocolata alba fara a ne opri din  mestecat si lasam pe foc pana obtinem o crema ca o smantana. Adaugam in aceasta crema  cateva picaturi de extract de vanilie, 100 g stafide si lasam totul deoparte , sa se raceasca usor. 

In siropul de la compotul de ananas punem gelatina la hidratat. Cand tot lichidul este inglobat in gelatina, punem pe foc sa se topeasca si lasam pana se formeaza o spuma care este gata sa clocoteasca . Atunci oprim focul si turnam gelatina fierbinte peste amestecul de mai sus, mestecand totul pentru omogenizare.

Batem frisca spuma tare. Adaugam in ea, mixand in continuare, crema mascarpone  si  amestecul de galbenusuri. Adaugam si fructele, maruntite si bine scurse de lichid. Se omogenizeaza totul foarte bine cu o paleta.

Tava in care formam tortul se tapeteaza cu folie de plastic  si bucati de fructe ( kiwi, portocale ).  Turnam jumatate din compozitia de crema, incercand sa luam mai putine fructe. Topim 100 g ciocolata si  turnam prin picurare pe toata suprafata tortului , apoi continuam cu restul  de crema si fructe. Deasupra aranjam piscoturi inmuiate pe jumatate in crema de whiskey si stropim cu restul de ciocolata neagra, topita. 

Dam tortul la rece pentru 2-3 ore, apoi rasturnam pe tava, desfacem folia alimentara si ornam dupa referinte, cu frisca , fructe si  figurine de zahar. 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort Diplomat-0
Tort Diplomat-1
Tort Diplomat-2
Tort Diplomat-3
Tort Diplomat-4
Tort Diplomat-5
Tort Diplomat-6
Tort Diplomat-7
Tort Diplomat-8
Tort Diplomat-9
Tort Diplomat-10
Tort Diplomat-11
Tort Diplomat-12
Tort Diplomat-13
Tort Diplomat-14
Tort Diplomat-15
Tort Diplomat-16
Tort Diplomat-17
Tort Diplomat-18
Tort Diplomat-19
Tort Diplomat-20

COMENTARII (52)

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

13.11.2012, 14:12

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:46

fara cuvinte....

iri_iri

iri_iri 1

20.11.2013, 22:45

inghit in sec......

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!