Cremsnit vanilat

de Rux in Prajituri, 23 Ian 2012 | 2723 vizualizari

 

Iubesc cremsnitul...si sunt convinsa ca nu sunt singura...e prajitura mult iubita a copilariei mele...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si jumatate de lapte
  • 4 plic vanilie
  • 300 gr zahar
  • 8 galbenusuri
  • 5 linguri faina si 4 linguri amidon
  • foi de cremsnit eu am folosit de la Boromir
  • zahar pudra si 1 plic vanilie pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit vanilat:

Intai am pregatit crema rapid:

Am pus laptele la foc mic sa se infierbante,  in el am pus vanilia...am mixat galbenusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul si faina plus amidonul. Cu o cana din cantitatea de lapte am subtiat crema si apoi am turnat totul peste laptele fierbinte si am tinut pe foc aproape 12 minute amestecand tot timpul. Am lasat sa se raceasca.

Foile le-am maruntit, se taie mult mai bine cremsnitul.

Am pus cu mana un strat de foaie maruntita.

Apoi am turnat crema am nivelat bine si am pus si stratul de deasupra de foaie.

Am facut zaharul pudra pentru presarat si in el am pus din nou vanilie. Daaaa cremsnitul meu are multa aroma de vanilie.

Eu l-am servit cu zmeura... ador combinatia asta.

 

RETETA IN IMAGINI

Cremsnit vanilat-0
Cremsnit vanilat-1
Cremsnit vanilat-2
Cremsnit vanilat-3
Cremsnit vanilat-4

COMENTARII (41)

mirela0911

mirela0911 1

24.01.2012, 20:27

Mmmmmm, trebuie sa fac si eu curand ca prea m-ati ispitit pe aici cu asa bunaciune!

DIANA B

DIANA B 1

01.04.2012, 11:57

Ruxy draga , azi am facut cremsnitul dupa asamblarea ta , dar cu alta crema , acum este la rece , abia astept sa vad cum este si cu foaia maruntita(de data asta , foile erau intregi , iar eu le-am maruntit ... nu-i pe dos lumea asta ?)Zmerica n-am avut , dar niste capsunele tot au fost )
Duminica frumoasa , iar daca azi ai cumva Floriile , sa fiti fericiti !

Rux

Rux 1

01.04.2012, 18:54

Multumesc dragele mele
Onesta scumpo...ma bucur tare mult...sper sa iti placa varianta asta...puuup cu drag si o duminica pe sufletelul tau frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!