Crenvursti in barcute, cu maioneza si ketchup

de vasimur in Mancare copii, 9 Ian 2019 | 1366 vizualizari

 

Când erau copiii mei mici, nu existau restaurante tip fast food și nici McDonald's, decât în marile orașe. Le plăcea să mănânce hot dogs, așa că eram nevoit să improvizez. Crenvurști se mai găseau și nu mi-a fost prea greu să le fac pofta, cum se spune. Cumpăram cornuri iar dacă nu aveam ketchup, făceam din suc de roșii (sau pastă de roșii diluată cu puțină apă), sare, piper, boia de ardei dulce, zahăr și eventual oțet balsamic și usturoi. Mai trebuia o maioneză rapidă și cam asta era tot. Prefer maioneza făcută în casă, chiar dacă acuma se găsește de gata, în magazine!
Crenvurștii în corn astfel făcuți, pot constitui un mic dejun perfect sau chiar și o cină delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • 4 bucăți chifle (din comerț, nu rotunde)
  • 2 cremvurști subțiri, de porc (sau porc și vită)
  • 1 salată mică, pentru ornat
  • 4-5 linguri ketchup
  • 4-5 linguri maioneză
  • 2 linguri muștar
  • 1 linguriță zahăr
  • frunze de pătrunjel, pentru ornat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crenvursti in barcute, cu maioneza si ketchup:

Dacă nu avem ketchup, pregătim pe loc din: 4-5 linguri de suc de roșii, 1 linguriță zahăr, 1 linguriță oțet balsamic și sare, piper, boia dulce, după gust. Le amestecăm bine și gata! Dacă vă place, puteți să puneți și 1-2 căței de usturoi, răzuiți!


Facem o maioneză rapidă din: 1 ou întreg, 200-250 ml ulei, 1 lingură muștar, sare după gust și o lingură de zeamă de lămâie. Punem toate ingredientele într-un vas mai înalt (de sticlă sau plastic) și le mixăm, la viteză mare, până ce obținem consistența dorită. Maioneza este gata în câteva minute. Ingredientele pentru maioneză, trebuie să fie obligatoriu la temperatura camerei! Puteți folosi și un blender, dacă aveți.


Punem la fiert apă cu puțină sare. Când fierbe apa punem crenvurștii la fiert, doar 2-3 minute, ca să nu se crape. Îi scoatem apoi pe o farfurie, la răcit.


Tăiem pe lungime chiflele, în așa fel încât partea de deasupra să fie ca un capac. Scoatem o parte din miez, pe lungime, cu o linguriță. Ca să încapă în „culcuș”, tăiem fiecare crenvurșt în 2 bucăți. Am făcut acest lucru deoarece crenvurștii erau foarte lungi în comparație cu chiflele! În „culcușul” format punem maioneză, muștar, ketchup, o frunză de salată și o bucată de crenvurșt. Deasupra mai punem muștar, ketchup, maioneză și ornăm cu frunze de pătrunjel.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Puteți să folosiți ketchup și maioneză din comerț dar eu le prefer pe cele făcute în casă.

2

Dacă vă place, puteți pune mai multă maioneză și/sau ketchup.

3

Sunt buni și crenvurștii de pui, dacă vă plac.

4

Dacă chiflele sunt mai lungi și crenvurștii încap așa cum sunt, vom cumpăra același număr de crenvurști, ca și chiflele!

5

Cantitatea de maioneză și ketchup va fi în funcție de cât de mari sunt chiflele (cornurile) și crenvurștii.

6

Puteți să cumpărați baghetă de pâine și s-o tăiați la lungimea dorită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crenvursti in barcute, cu maioneza si ketchup" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

10.01.2019, 19:57

mihaelar63 1

14.01.2019, 00:05

Eram nevoiti sa fim inventivi

mirela0911 1

14.01.2019, 11:59

Si pe placul copiilor mei!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mini franzelute cu lapte si unt
  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu fructe pentru bebelusi