Creveti a la Stroganov

de Panacris in Fructe de mare, 5 Oct 2012 | 2219 vizualizari

 

De curand am achizitionat o carticica de bucate, tiparita in Rusia. Multe greseli de traducere, dar si multe retete inedite si interesante. Aceasta e una dintre ele. ;), bineinteles ca am imbunatatit-o!

 

INGREDIENTE

  • creveti curatati 300 g,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • usturoi 1 catel,
  • ciuperci taiate 1 borcan,
  • vin alb demisec 250 ml
  • smantana de gatit 250 ml
  • unt 50 g,
  • faina alba de grau 1 lingura,
  • ketchup Panacris 2 linguri,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat
  • ierburi provensale
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti a la Stroganov:

Crevetii se prajesc in unt cca. 5 minute, apoi se scot si se pastreaza la cald. Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt, apoi se adauga in untul ramas impreuna cu ciupercile feliate, lasandu-se la gatit, la foc mic, cca. 15 minute. Se adauga apoi faina, vinul, ketchup-ul, smantana, crevetii, amestecandu-se usor si se mai lasa la fiert cca. 10 minute. Se asezoneaza de sare, piper, ierburi provensale si se serveste ca atare sau alaturi de o garnitura de orez.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti a la Stroganov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

adry88 1

06.10.2012, 11:26

frumoasa prezentarea

RuxyRux 1

06.10.2012, 12:30

Wow!!! Fantastic Cristina, geniala idee cu farfuriile din scoici reale!!!!!!! zi minunata sa ai!

gaby_gabytza 1

07.10.2012, 23:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Creveti saganaki