Creveti a la Stroganov

de Panacris in Fructe de mare, 5 Oct 2012 | 3699 vizualizari

 

De curand am achizitionat o carticica de bucate, tiparita in Rusia. Multe greseli de traducere, dar si multe retete inedite si interesante. Aceasta e una dintre ele. ;), bineinteles ca am imbunatatit-o!

 

INGREDIENTE

  • creveti curatati 300 g,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • usturoi 1 catel,
  • ciuperci taiate 1 borcan,
  • vin alb demisec 250 ml
  • smantana de gatit 250 ml
  • unt 50 g,
  • faina alba de grau 1 lingura,
  • ketchup Panacris 2 linguri,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat
  • ierburi provensale
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti a la Stroganov:

Crevetii se prajesc in unt cca. 5 minute, apoi se scot si se pastreaza la cald. Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt, apoi se adauga in untul ramas impreuna cu ciupercile feliate, lasandu-se la gatit, la foc mic, cca. 15 minute. Se adauga apoi faina, vinul, ketchup-ul, smantana, crevetii, amestecandu-se usor si se mai lasa la fiert cca. 10  minute. Se asezoneaza de sare, piper, ierburi provensale si se serveste ca atare sau alaturi de o garnitura de orez. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti a la Stroganov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

adry88 1

06.10.2012, 11:26

frumoasa prezentarea

RuxyRux 1

06.10.2012, 12:30

Wow!!! Fantastic Cristina, geniala idee cu farfuriile din scoici reale!!!!!!! zi minunata sa ai!

gaby_gabytza 1

07.10.2012, 23:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti in sos de vin si usturoi