Creveti in sos de unt si usturoi

de RuxyRux in Fructe de mare, 9 Dec 2012 | 8971 vizualizari

 

Mega deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 kg si jumatate de creveti prefierti
  • 150 ml vin alb( demidulce)
  • 1 lingurita turmeric
  • un praf de boia
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingura faina
  • 150 gr smantana
  • 1/4 legatura de patrunjel
  • un praf de busuioc pudra
  • un praf de piper alb
  • sare de mare dupa gust
  • zeama de la 1/2 portocala
  • optional 1 lingurita de zahar brun
  • 6 catei de usturoi
  • 100 ml apa de izvor( plata)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti in sos de unt si usturoi:

Crevetii se curata si se spala( eu ma bucur de un sot dragut care are aceasta tema de obicei:))))


Intr-o cratita maricica( eu am folosit una ceramica) se topeste untul la foc foarte mic sa nu se arda.


Uleiul impreuna cu usturoiul zdrobit, zeama de lamaie si turmericul se amesteca si apoi se pune compozitia peste untul topit. Se amesteca cu un tel.


Smantana, apa si faina se pun intr-un bol si se mixeaza bine. Se toarna peste untul din cratita, apoi vinul si restul de ingrediente, boia, patrunjel si busuioc...se potriveste gustul de sare si piper. la sfarsit se pune zeama de portocala. Gustul trebuie sa fie unul dulce acrisor, daca mai aveti nevoie puteti pune putin zahar. Se pun crevetii si se lasa exact 5 minute, cu capacul deasupra vasului. Se stinge focul si se serveste dupa dorinta. Eu am avut garnitura orez Jasmine cu unt si patrunjel....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti in sos de unt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

Bya Ralu 1

07.06.2013, 18:32

o sa-i incerc si eu in combinatia asta

RuxyRux 1

07.06.2013, 20:09

Bya un pic mai elaborata dar tot pe acolo

Krystyan Trendy 1

24.10.2013, 10:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Creveti si calamari cu vin si usturoi