Creveti in sos de unt si usturoi

de RuxyRux in Fructe de mare, 9 Dec 2012 | 9523 vizualizari

 

Mega deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 kg si jumatate de creveti prefierti
  • 150 ml vin alb( demidulce)
  • 1 lingurita turmeric
  • un praf de boia
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingura faina
  • 150 gr smantana
  • 1/4 legatura de patrunjel
  • un praf de busuioc pudra
  • un praf de piper alb
  • sare de mare dupa gust
  • zeama de la 1/2 portocala
  • optional 1 lingurita de zahar brun
  • 6 catei de usturoi
  • 100 ml apa de izvor( plata)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti in sos de unt si usturoi:

Crevetii se curata si se spala( eu ma bucur de un sot dragut care are aceasta tema de obicei:))))


Intr-o cratita maricica( eu am folosit una ceramica) se topeste untul la foc foarte mic sa nu se arda.


Uleiul impreuna cu usturoiul zdrobit, zeama de lamaie si turmericul se amesteca si apoi se pune compozitia peste untul topit. Se amesteca cu un tel.


Smantana, apa si faina se pun intr-un bol si se mixeaza bine. Se toarna peste untul din cratita, apoi vinul si restul de ingrediente, boia, patrunjel si busuioc...se potriveste gustul de sare si piper. la sfarsit se pune zeama de portocala. Gustul trebuie sa fie unul dulce acrisor, daca mai aveti nevoie puteti pune putin zahar. Se pun crevetii si se lasa exact 5 minute, cu capacul deasupra vasului. Se stinge focul si se serveste dupa dorinta. Eu am avut garnitura orez Jasmine cu unt si patrunjel....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti in sos de unt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

Bya Ralu 1

07.06.2013, 18:32

o sa-i incerc si eu in combinatia asta

RuxyRux 1

07.06.2013, 20:09

Bya un pic mai elaborata dar tot pe acolo

Krystyan Trendy 1

24.10.2013, 10:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare (midii, scoici (vongole verace)si puisori de caracatita