Creveti serviti cu mamaliga neagra si duo de dressinguri(usturoi si fructe de padure)

de nico15 in Fructe de mare, 7 Iul 2012 | 5251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 14 creveti
  • 4 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb
  • sare, piper alb
  • 100-150 g de malai
  • 1-2 pliculete de cerneala de sepia
  • 5 frunzulite de Busuioc
  • 100 g de fructe de padure
  • 50 ml vin rosu
  • 50 g de zahar brun
  • 100 g unt
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti serviti cu mamaliga neagra si duo de dressinguri(usturoi si fructe de padure):

Ne apucam de prepararea dressingului de fructe de padure, fructele s-au dezghetat, intr-o tigaie adaugam unt si zahar si lasam sa se topeasca dupa care adaugam fructele, punem si vinul rosu, lasam sa se evapore alcoolul dupa care luam de pe foc si blendam, dupa care trecem prin sita, oprim cateva bobite de coacaze pentru design.

Vom curata crevetii de cochilie, dupa care intr-o tigaie incinsa(unt si ulei) ii vom adauga ca sa se prajeasca, dupa ce au prins culoare pe ambele parti, vom taia cateii de usturoi marunt si ii vom adauga de asemeni vom adauga si vinul alb, sare, piper si lasam sa se imbine aromele si sa scada.

Scoatem crevetii din tigaie iar ce a ramas in tigaie vom blenda dupa care vom strecura prin sita.

Vom face putina mamaliga, apa la fiert cu sare cand aceasta fierbe se adauga malaiul, amestecam si adaugam si cele doua pachetele de cerneala de sepia, astfel mamaliga va avea o culoare neagra. Cand este gaeta se ia de pe foc si se va lasa sa se raceasca dupa care o taiem in cea forma dorim(eu am taiat-o ini triunghi). Am decorat cu frunzulite de busuioc  dar se poate decora cu orice alta frunzulita de care dispuneti.

M-am inspirat din retetele lui Nico Lontras.

Pofta Buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti serviti cu mamaliga neagra si duo de dressinguri(usturoi si fructe de padure)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu sos de rosii si branza feta