Creveti la gratar

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2013 | 1491 vizualizari

 

De cate ori merg in grecia, la tavernele pe unde mergem, aleg tot ce e fruct de mare! O reteta rapida, simpla si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 8 creveti mari prefieri(trebuie sa aiba culoarea rosie, daca sunt gri, inseamna ca nu au fost fierti si trebuie sa ii fierbeti voi arucandu-i in apa clocotita ptr 1-2 min)
  • putina sare
  • putin ulei
  • paprika rosie iute(aditional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti la gratar:

Daca crevetii sunt congelati, ii lasam sa se decongeleze, apoi ii curatam de bucatelele de carapace(nu stiu exactcum sa numesc aceasta parte!) si lasam doar capul si coada apoi ii punem intr-o strecuratoare si ii lasam se se scurga putin. Intr-o tigaie speciala ptr gratar, punem foarte putin ulei ptr a nu se lipi crevetii, incingem la foc mare apoi , inainte de a pune crevetii micsoram focul si ii punem lasandu-i cateva minute intorcandu-i si pe partea cealalalta. Inainte sa ii punem, cat timp sunt in strecuratoare, presaram putina sare si paprika. Se servesc simpli sa acompaniati de peste stropiti cu zeama de lamaie.

 

TIPS-URI

1

Daca nu ii curatati de coaja, cand vor fi fripti pe gratar, foarte greu va veti descurcati cu curatatul!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Doralinda 1

07.01.2013, 02:46

Se vede ca ti-e foame azi, "m-ai pus" la favorite din cate vad!

cristeena20 1

08.01.2013, 11:56

mmmmmmm..preferatii mei ador crevetii....

Doralinda 1

08.01.2013, 12:24

Si eu!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Creveti pe gratar