Crispy de pui cu sos Thousand Island

de adriana65 in Aperitive / Garnituri, 24 Apr 2012 | 5627 vizualizari

 

O alternativă la crispy de pui de la fast food poate fi pieptul de pui preparat la cuptor acasă. Partea bună a acestui preparat este că acesta nu se prăjeşte în ulei.

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 1 ceapă
  • 200 ml iaurt
  • 1/2 lingură sos Tabasco
  • 1 lingură ulei de măsline cu chilli
  • 1 linguriță fulgi de ardei iute
  • 4-5 linguri pesmet
  • sare, piper
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crispy de pui cu sos Thousand Island:

Într-un bol se amestecă iaurtul, sosul, uleiul de măsline și fulgii de ardei chilli.

Pieptul de pui tăiat fâșii de aproximativ 1,5 cm grosime se amestecă cu ceapa tăiată solzișori, sare și piper.

Se adaugă iaurtul și se lasă la marinat, în frigider, pentru 2-3 ore sau de seara până dimineața. Eu l-am lăsat de seara până dimineața.

A doua zi se ia pieptul de pui, se îndepărtează ceapa și se dă prin pesmet. Se așează bastonașele de pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se stropește cu ulei de măsline și se dă la cuptorul încâlzit.

După aproximativ 30 de minute se întorc bastonașele de pui și se reintroduce tava în cuptor pentru alte 15 minute.

Crispy sunt foarte gustoase servite alături de un sos de iaurt sau Sos Thousand Island, alături de care l-am servit și noi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crispy de pui cu sos Thousand Island" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

pe 10.06 la 21:22

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crochete de pui cu caşcaval