Crizanteme

de daniastefania in Dulciuri, 7 Feb 2015 | 640 vizualizari

 

Doriti ceva dulce, cu multa ciocolata si nuca? Atunci o floare dulce pentru voi toti!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 25gr drojdie
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • Coaja de la o lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr ciocolata
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 ml frisca
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crizanteme:

Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga faina, ouale batute cu zaharul, sarea si coaja de lamaie


Se framanta energic. Se adauga uleiul si se framanta pana aluatul devine elastic si se desprinde de peretii vasului. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se imparte aluatul in bucati egale si se mai lasa la dospit.


Intre timp se topeste ciocolata pe bain marie. Se adauga frisca si zaharul pudra. Se omogenizeaza si se adauga nuca. Compozitia obtinuta nu trebuie sa curga din lingura. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-un cerc destul de mare


Se pune umplutura in mijloc si se aduna marginile obtinand o bila


Se intinde usor sub forma de cerc, se cresteaza marginile si se rasucesc dand forma unei flori. Se ung cu ou si se mai lasa la dospit 10 minute in tava. Se coc la foc potrivit, pana se rumenesc frumos!


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crizanteme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Rocsi 1

07.02.2015, 21:46

Foarte bune!

daniastefania 1

07.02.2015, 21:51

Multumesc draga mea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Painici cu ciocolata