Painici cu lapte si pepite de ciocolata

de Ligia Bxl in Dulciuri, 18 Oct 2014 | 2649 vizualizari

 

Aceste painici le mai cumparam din cand in cand din magazin. Eu am facut cateva si cu bare de ciocolata. Merg bine la o cafea, cacao cu lapte etc.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 60 gr de zahar
  • 170 ml lapte cald
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr unt
  • cateva pepite (sau bare de ciocolata)
  • pentru uns:
  • 1 ou+1 plic zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu lapte si pepite de ciocolata:

Intr-un bol se amesteca laptele cald,drojdia si zaharul si se lasa la crescut 30 min.


Intr-un castron se pune faina,amestecul de lapte cu drojdia,zaharul si zaharul vanilat.


Se amesteca cu mixerul cca 5 minute,apoi se adauga untul in bucati mici si putina sare,apoi se amesteca cca 10 min.


Se lasa la crescut 1 ora, acoperit cu un prosop curat.


Dupa ce a crescut se preseaza compozitia ptr a scoate aerul apoi se ruleaza pe un blat si se taie 10 bucati.Se preseaza fiecare bucata cu un rulou,se pune cate o bara sau cateva pepite de ciocolata se ruleaza si se obtine o mini bagheta.


Fiecare bagheta se cresteaza cu un cutit,se pun intr-o tava si se lasa la crescut cca 30-40 min.


Dupa ce au crescut se ung cu un ou batut si 1 plic de zahar vanilat.


Se coc la cuptorul incins cca 15-20 min la 180°.


Se servesc calde cat si reci alaturi de o cafea buna sau cu o ciocolata calda,cacao cu lapte etc.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu lapte si pepite de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Ligia Bxl 1

07.02.2015, 11:47

multumesc fete dragi

silvi0ara 1

07.02.2015, 23:23

miki_a 1

03.08.2017, 16:19

Ce faine sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Iepurasi umpluti