Crochete cu cartofi si spanac / Farcidures

de Catalina L in Mancaruri de post, 10 Mar 2019 | 2322 vizualizari

 

O reteta de post ideala si tare buna.
Este o reteta frantuzeasca foarte raspandita in regiunea Limousin, unde este cunoscuta sub numele de 'farcidures'.
Este compusa din cartofi sub 2 forme: rasi pe razatoare si-n piure. 
Se pot praji sau se pot fierbe in zeama de carne. Fierberea este mai complicata, va propun varianta prajita.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/02/crochete-cu-cartofi-si-spanac-farcidures.html

 

INGREDIENTE

  • 600 g de cartofi
  • 200 g de piure de cartofi
  • 250 g de spanac proaspat
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper,
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crochete cu cartofi si spanac / Farcidures:

Spalati bine spanacul.

Curatati usturoiul.

Curatati si fierbeti 200 g de cartofi in apa cu sare. Scurgeti si presati-i in piure.

Dati pe razatoare 600 g de cartofi curatati.

Scurgeti-i bine de apa.

Mixati spanacul cu usturoiul si patrunjelul.

Amestecati cartofii rasi si scursi cu piureul de cartofi racit , cu spanacul si usturoiul mixati.

Adaugati faina, sare si piper.

Amestecati bine cu mana.

Formati crochete/'parjoale'.

Apasati-le pentru a obtine o forma plata.

Puneti-le la prajit intr-un pic de ulei incins.

Coaceti-le pe ambele parti - 15 minute in total.

Serviti-le cale cu o salata de spanac 😜

Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete cu cartofi si spanac / Farcidures" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi manastiresti (de post)