Crumble cu fructe de padure

de T I M E A in Dulciuri, 8 Feb 2014 | 2979 vizualizari

 

Pe cat de simplu pe atat de bun e acest desert. Din pacate are si un defect: nu va puteti desparti de el pana nu terminati tot din tava :)

 

INGREDIENTE

  • aprox 500 gr fructe ( zmeura, capsuni, afine congelate)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pt crumble:
  • 200 gr unt
  • 170 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 50 gr unt sau margarina pt uns tavile
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu fructe de padure:

Inainte de toate scotem fructele din congelator si le lasam la dezghetat. Nu trebuie sa fie complet dezghetate.


Pregatim aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina.


Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam la congelator 10-15 minute.


Ungem tavile cu unt sau margarina si punem fructele in ele. Presaram deasupra fructelor zaharul vanilat.


Scoatem aluatul din congelator si il razuim peste fructe.


Punem tavitele in cuptorul preincalzit la 180 timp de aprox 30 minute sau pana se rumeneste aluatul deasupra.


Obtinem un desert delicios cu aluat crocant deasupra si fructe zemoase si aromate dedesubt.


Sa aveti pofta!

Pozele nu sunt ele prea reusite fiind facute seara.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile mentionate sunt pentru mai multe tavite mici ( 1 x 20/15 cm, 1 x 15 cm, 3 x 10 cm). Daca faceti doar intr-o tava de 20 cm diametru de ex puneti jumatate din catitatile de mai sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

T I M E A 1

09.02.2014, 18:42

Corina sa faci, sigur o sa iti placa

laura_n 1

10.02.2014, 17:38

ce pot sa spun.... o nebunie, si gust si culoare...si usor de facut!

T I M E A 1

10.02.2014, 21:15

multumesc Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crumble cu gutui, migdale si stafide in caramel