Crumble cu fructe de sezon, biscuiti si fulgi de migdale

de simona72 in Prajituri, 23 Iun 2015 | 4507 vizualizari

 

Un desert pe cat de simplu pe atat de delicios. Imi place mai ales vara, cand sunt fructe din abundenta, imi place sa combin fructele si sa le aduc aromele preferate... Biscuitii nu sunt necesari la acest desert, eu i-am adaugat pentru ca stiam ca fructele vor lasa mult sirop si am vrut sa "leg" zeama lasata de fructe. Va garantez ca va veti indragostii de acest desert simplu si extrem de delicios...

 

INGREDIENTE

  • pentru crumble:
  • 200 gr unt rece
  • 200 gr faina
  • 5 linguri zagar brut
  • 1 praf de sare
  • pentru umplutura:
  • 250 gr cirese fara samburi
  • 250 gr visine fara samburi
  • 2 tije rubarba
  • 5 linguri zahar brut
  • 1 pachet mic de biscuiti cu ovaz(8 biscuiti)
  • 1 lingurita vanilie sau rom
  • 2 linguri sirop de fructe de padure
  • 50 gr fulgi de migdale
  • optional: 20-30 ml lichior Amaretto
  • pentru servit: iaurt gras grecesc sau frisca batuta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu fructe de sezon, biscuiti si fulgi de migdale:

Pentru umplutura: curatam visinele si ciresele de samburi si codite si le punem intr-o craticioara. Rubarba o spalam, curatam si o taiem in bucati de 1,5-2 cm grosime si o punem peste celelalte fructe. Adaugam zaharul brut, esenta preferata, putin sirop de fructe, punem craticioara pe foc si lasam sa fiarba 5 minute, nu mult, doar cat rubarba s-a inmuiat putin. Lasam sa se racoreasca compozitia, adaugam biscuitii macinati si fulgii de migdale. Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem compozitia din fructe.

Pentru crumble: untul rece taiat cuburi il punem in vasul robotului de bucatarie. Adaugam faina, zaharul si o ciupitura mica de sare. Pornim robotul, care-si va face treaba in cateva secunde. Aluatul rezultat il punem in folie alimentara si-l dam la congelator pentru 10-15 minute. Aluatul intarit il dam pe razatoarea cu gauri mari peste compozitia din fructe. Eu nu am avut timp pentru acest procedeu si am rupt bucatele mici din aluat, cu mana si le-am pus peste fructe. Am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 35-40 minute, pana crusta s-a rumenit. Pentru ca mie imi place aroma de migdale am presarat peste crusta calda putin lichior Amaretto, am lasat sa se raceasca, am portionat si servit cu o lingura de iaurt grecesc deasupra. Puteti sa folositi si frisca, dar mie mi se pare ideal cu iaurt...Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu fructe de sezon, biscuiti si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crumble de cirese