Crumble cu mere

de lilik in Prajituri, 29 Aug 2012 | 2246 vizualizari

 

Un deliciu servit caldut cu crema sau inghetata de vanilie...se face f repede cu ingrediente la indemana..

 

INGREDIENTE

  • 4-5 mere
  • scortisoara
  • 1 lime
  • 2 linguri de zahar
  • 25 gr unt
  • Pentru crumble:
  • 150 gr faina
  • 90 gr unt
  • 90 gr zahar tos(daca aveti folositi zahar brun)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu mere:

Prima data pregatim aluatul sfaramicios:

Punem untul rece taiat cubulete intr-un vas cu zaharul si faina si framantam cu mainile pana otinem niste firimituri de aluat,apoi dam la rece pana pregatim merele.

Curatam merele si le taiem cubulete.Intr-o tigaie punem cele 25 gr unt si cand s-a topit punem merele,cele 2 linguri de zahar,coaja rasa si sucul de la 1/2 de lime si scortisoara dupa gust.

Lasam 4-5 minute sa se inmoaie,amestecand din cand in cand.

Ungem o tava termorezistenta cu unt si punem merele din tigaie,apoi acoperim cu aluatul din frigider,presaram putina scortisoara si peste aluat,apoi dam la cuptorul preancalzit la 160° timp de 30-40 de minute(sau pana observati ca este frumos rumenit).

Cand este gata lasam putin sa se racoreasca si servim alaturi de o inghetata delicioasa(eu am avut inghetata cu cicocolata alba si lime).

Un deliciu.

 

RETETA IN IMAGINI

Crumble cu mere-0
Crumble cu mere-1
Crumble cu mere-2
Crumble cu mere-3

COMENTARII (21)

lilik

lilik 1

30.08.2012, 16:49

Ruxy saru'mana scumpa mea
Buna idee,am sa incerc si eu cu prune

Valclaudia

Valclaudia 1

30.08.2012, 18:46

n-am incercat niciodata asta. Dar la cat de bine arata, cred ca m-ar tenta...

lilik

lilik 1

30.08.2012, 22:28

Claudia incearca cu incredere si o sa fi tare placut surprinsa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!