Crumble cu mere

de lilik in Prajituri, 29 Aug 2012 | 2393 vizualizari

 

Un deliciu servit caldut cu crema sau inghetata de vanilie...se face f repede cu ingrediente la indemana..

 

INGREDIENTE

  • 4-5 mere
  • scortisoara
  • 1 lime
  • 2 linguri de zahar
  • 25 gr unt
  • Pentru crumble:
  • 150 gr faina
  • 90 gr unt
  • 90 gr zahar tos(daca aveti folositi zahar brun)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu mere:

Prima data pregatim aluatul sfaramicios:


Punem untul rece taiat cubulete intr-un vas cu zaharul si faina si framantam cu mainile pana otinem niste firimituri de aluat,apoi dam la rece pana pregatim merele.


Curatam merele si le taiem cubulete.Intr-o tigaie punem cele 25 gr unt si cand s-a topit punem merele,cele 2 linguri de zahar,coaja rasa si sucul de la 1/2 de lime si scortisoara dupa gust.


Lasam 4-5 minute sa se inmoaie,amestecand din cand in cand.


Ungem o tava termorezistenta cu unt si punem merele din tigaie,apoi acoperim cu aluatul din frigider,presaram putina scortisoara si peste aluat,apoi dam la cuptorul preancalzit la 160° timp de 30-40 de minute(sau pana observati ca este frumos rumenit).


Cand este gata lasam putin sa se racoreasca si servim alaturi de o inghetata delicioasa(eu am avut inghetata cu cicocolata alba si lime).


Un deliciu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

lilik 1

30.08.2012, 16:49

Ruxy saru'mana scumpa mea
Buna idee,am sa incerc si eu cu prune

Valclaudia 1

30.08.2012, 18:46

n-am incercat niciodata asta. Dar la cat de bine arata, cred ca m-ar tenta...

lilik 1

30.08.2012, 22:28

Claudia incearca cu incredere si o sa fi tare placut surprinsa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu brocoli la cuptor

de xana 5

la 14:11

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

RETETA RECOMANDATA
Apple Crumble