Crumble cu piersici, mure si pesmet

de T I M E A in Dulciuri, 19 Sep 2015 | 864 vizualizari

 

Este un desert super simplu si la indemana tuturor si practic se poate face cu absolut orice fructe. Eu acum am incercat o alta varianta care mi-a placut si mai mult decat cea clasica pe care o faceam inainte. Am inlocuit faina cu mult pesmet si un pic de amidon si am avut obtinut o crusta super crocanta.

E greu sa va zic exact ingredientele pentru o anumita tava pentru ca eu am folosit 5 vase micute de dimeniuni oarecum diferite. Dar cred ca ingredientele ar merge si pentru o tava rotunda de 24-26 cm. Oricum se poate jongla atat cu catitatea de fructe cat si cu cea de crumble, nu trebuie sa fie standard.

 

INGREDIENTE

  • 2 piersici mari
  • 100-150 gr mure
  • scortisoara
  • 120 gr unt – 82% grasime( din care am luat atat cat sa ung tavitele)
  • 4 linguri zahar brun
  • 7 linguri pesmet
  • 2 linguri cu varf amidon
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu piersici, mure si pesmet:


  1. ungem vasele cu unt

  2. spalam fructele

  3. piersicile le taiem cubulete si le asezam in vase adaugand si murele

  4. presaram peste fructe scortisoara macinata

  5. intr-un vas amestecam untul, zaharul, pesmetul si amidonul

  6. din acest amestec luam cu mana bucatele si le asezam peste fructe

  7. mai presaram si deaupra putina scortisoara

  8. asezam vasele intr-o tava mare si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute.

  9. Putem servi acest desert atat cald cat si rece. Si daca sunteti o familie mai numeroasa, dublati din start cantitatea pe care o faceti pentru ca sigur nu ajunge cate un vas din asta mic de persoana, eu pot manca si trei fara nici un regret :)).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu piersici, mure si pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

-Licurici- 1

21.09.2015, 07:59

Delicios!

Gicuta69 1

21.09.2015, 09:00

Gherca Daniela 1

21.09.2015, 13:21

ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Crumble cu piersici