Crumble cu prune

de Angelina_Elena in Prajituri, 4 Sep 2012 | 1149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • prune
  • scortisoara
  • 4 lingurite zahar
  • Crumble:
  • 150 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • Sos de vanilie:
  • 350 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu prune:

Pentru Crumble: punem intr-un vas faina, zaharul, untul si framantam un aluat faramicios. Dam vasul cu aluatul la rece pana pregatim prunele.

Spalam prunele, le scoatem samburii, le taiem in patru si le aseazam in formele de silicon tapetate cu putin unt.

Deasupra presaram zahar si putina scortisoara.

Scoatem aluatul din frigider, iar cu ajutorul degetelor formam firimituri care se presara peste prune.

Dam formele la cuptorul preincalzit pana cand se rumeneste deasupra.

Cat timp se raceste crumble-ul pregatim sosul de vanilie:

Intr-un ibric punem 300 ml lapte la fiert.

Intr-un bol punem amidonul, galbenusul si zaharul. Amestecam si turnam deasupra laptele ramas (50 ml). Omogenizam.

Cand laptele a inceput sa fiarba, luam ibricul de pe foc, turnam compozitia de amidon cu zahar, galbenus si lapte, amestecam continuu si punem din nou sa fiarba la foc mic.

La sfarsit adaugam esenta de vanilie.

Servim crumble-ul cu sos de vanilie deasupra...o nebunie de arome!

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Crumble cu prune-0
Crumble cu prune-1

COMENTARII (46)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

04.09.2012, 20:59

Iri, de ce numai din priviri?

adry88

adry88 1

06.09.2012, 11:59

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

06.09.2012, 12:04

Eduard

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!