Crumble cu prune

de Angelina_Elena in Prajituri, 4 Sep 2012 | 1251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • prune
  • scortisoara
  • 4 lingurite zahar
  • Crumble:
  • 150 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • Sos de vanilie:
  • 350 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu prune:

Pentru Crumble: punem intr-un vas faina, zaharul, untul si framantam un aluat faramicios. Dam vasul cu aluatul la rece pana pregatim prunele.


Spalam prunele, le scoatem samburii, le taiem in patru si le aseazam in formele de silicon tapetate cu putin unt.


Deasupra presaram zahar si putina scortisoara.


Scoatem aluatul din frigider, iar cu ajutorul degetelor formam firimituri care se presara peste prune.


Dam formele la cuptorul preincalzit pana cand se rumeneste deasupra.


Cat timp se raceste crumble-ul pregatim sosul de vanilie:


Intr-un ibric punem 300 ml lapte la fiert.


Intr-un bol punem amidonul, galbenusul si zaharul. Amestecam si turnam deasupra laptele ramas (50 ml). Omogenizam.


Cand laptele a inceput sa fiarba, luam ibricul de pe foc, turnam compozitia de amidon cu zahar, galbenus si lapte, amestecam continuu si punem din nou sa fiarba la foc mic.


La sfarsit adaugam esenta de vanilie.


Servim crumble-ul cu sos de vanilie deasupra...o nebunie de arome!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Angelina_Elena 1

04.09.2012, 20:59

Iri, de ce numai din priviri?

adry88 1

06.09.2012, 11:59

Angelina_Elena 1

06.09.2012, 12:04

Eduard

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Crumble cu prune si caramel