Crumble cu prune

de Angelina_Elena in Prajituri, 4 Sep 2012 | 2604 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • prune
  • scortisoara
  • 4 lingurite zahar
  • Crumble:
  • 150 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • Sos de vanilie:
  • 350 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu prune:

Pentru Crumble: punem intr-un vas faina, zaharul, untul si framantam un aluat faramicios. Dam vasul cu aluatul la rece pana pregatim prunele.

Spalam prunele, le scoatem samburii, le taiem in patru si le aseazam in formele de silicon tapetate cu putin unt.

Deasupra presaram zahar si putina scortisoara.

Scoatem aluatul din frigider, iar cu ajutorul degetelor formam firimituri care se presara peste prune.

Dam formele la cuptorul preincalzit pana cand se rumeneste deasupra.

Cat timp se raceste crumble-ul pregatim sosul de vanilie:

Intr-un ibric punem 300 ml lapte la fiert.

Intr-un bol punem amidonul, galbenusul si zaharul. Amestecam si turnam deasupra laptele ramas (50 ml). Omogenizam.

Cand laptele a inceput sa fiarba, luam ibricul de pe foc, turnam compozitia de amidon cu zahar, galbenus si lapte, amestecam continuu si punem din nou sa fiarba la foc mic.

La sfarsit adaugam esenta de vanilie.

Servim crumble-ul cu sos de vanilie deasupra...o nebunie de arome!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crumble cu prune si caramel