Crumble de mere

de simona72 in Dulciuri, 12 Mar 2013 | 3682 vizualizari

 

Crumble este un desert rapid englezesc, este delicios din cauza contrastului dintre fructele moi si aluatul crocant. Reteta se face in mai multe feluri, eu pe asta am vazut-o la Gordon Ramsay si am facut-o in felul lui.

 

INGREDIENTE

  • 4 mere mari
  • esenta de vanilie
  • jumatate de lingurita de scortisoara macinata
  • 200 gr zafar
  • merisoare confiate(eu nu am avut dar am pus cubulete de lamaie confiata)
  • jumatate de zeama de lamaie
  • 100 gr unt
  • 100 gr faina
  • o cescuta de musli crocant
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble de mere:

Intr-un vas termorezistent, eu am avut de iena, se pune 100 gr zahar la caramelizat. Dupa ce s-a caramelizat zafarul se pune esenta de vanilie si un mar curatat si dat pe razatoarea mare. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc pina se topeste caramelul si se calesc merele. Se adauga apoi cele 3 mere ramase taiate cuburi mai mari, nu se curata coaja, scortisoara, amestecam si lasam inca 3-4 minute pe foc.Adaugam merisoarele confiate sau ce fructe confiate aveti, amestecam si oprim focul. Facem un aluat sfaramicios din faina, unt, si zaharul ramas, la urma adaugam musli crocant, iar acest alaut il punem peste merele din vas. Pornim focul din nou la aragaz, mai lasam 3-4 minute, iar apoi dam la cuptorul incins la 200 grade pt 15 minute pina s-a rumenit aluatul pe deasupra.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Se serveste calda, simpla sau cu o cupa de inghetata

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

simona72 1

12.03.2013, 21:42

Simona, Motane

Rocsi 1

12.03.2013, 22:05

Vreau si eu o portioara!

simona72 1

12.03.2013, 22:35

Ai cam intirziat Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si crumble