Plăcinte în fel şi chip

de Ade200 in Dulciuri, 8 Mar 2011 | 3998 vizualizari

 

Fiecare moment al zilei poate fi „onorat” cu un fel de plăcinte: cele sărate merg la aperitiv sau chiar ca fel principal cu o salata verde sau roşii; cele cu mere şi dovleac merg bine cu un ceai din baton de scorţişoară în care pui şi un plic de rooibos!
Sunt mai bune calde, cum zicea bunica mea:” Care cum se coace ad-o-ncoace!”. Mie îmi plac reci acelea cu măr.

 

INGREDIENTE

  • 600 g de făină
  • 1 praf de copt
  • 3 ouă
  • 2 linguri de ulei
  • 1 cană de iaurt simplu(250 ml)
  • sare
  • apa călduţă
  • Umplutura:
  • mere
  • brânză
  • carne
  • dovleac
  • spanac
  • smântână
  • dulceaţă  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcinte în fel şi chip:

Se amestecă făina proaspăt cernută cu praful de copt.


Restul ingredientelor se bat împreună: ouă, sare, iaurt.


Se adaugă făina şi puţină apa călduţă pentru a obţine un aluat elastic. Se lasă 10 minute la odihnă.


Se ia cu mâna aluat, se face o mică sferă. Se pune făină pe planşetă şi se întinde aluatul foarte subţire. Se pune umplutura, se închide marginea, se trece ruloul peste plăcintă sa se aplatizeze.


Se coc în tigaie antiadeziva cu foarte puţin ulei, cam 5 minute pe o parte, la foc mic .Faceti cam aşa să intre 2 în tigaie. Puteţi împărti de la început aluatul în părţi egale, 20-24. Înfăinaţi mâna să nu se lipească.Datorită făinii care se arde, trebuie să mai ştergeţi tigaia cu hârtie din când în când.


Puteţi face cu diverse umpluturi, sărate sau dulci. Cele sărate le acoperiţi cu puţina smântână. Se pot reîncălzi la microunde.


Cele dulci le puteti unge cu dulceaţă

 

TIPS-URI

1

Puteti presăra verdeaţă pe cele sărate(mărar) sau condimente(ciuperci uscate etc.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte în fel şi chip" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Ina 1

19.04.2011, 09:26

adry88 1

11.06.2011, 16:53

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 20:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu pere