Cornuri cu rahat

de pity19 in Dulciuri, 16 Mai 2014 | 750 vizualizari

 

Si .. de data asta cel care mananca dulciurile mele a si ajutat! :)

 

INGREDIENTE

Am folosit :

  • 1 kg faina
  • 150 gr unt ( sau margarina )
  • 1 ou
  • 2 plicuri drojdie
  • 2 linguri zahar
  • o lingura sare
  • 300-350 apa calda

Umplutura :

  • rahat
  • nutella ( eu am umplut cateva )

Ptr uns :

  • 1 ou
  • 5 linguri lapte rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu rahat:

Aluatul : Punem faina intr-un vas , drojdia ( nu trebuie dizolvata ) , zaharul , sarea , oul si untul pe care l-am topit , cu o paleta de lemn amestecam dupa care incepem sa adaugam apa , putin cate putin , trebuie sa rezulte un aluat moale si pufos dar nu lipicios! Lasam la odihnit aprox 40-50 minute , vasul il acoperim cu un prosop curat!


Rahatul il taiem in functie de preferinte , eu l-am taiat feliute marisoare!


Cand aluatul s-a dublat rupem o bucata din el si intindem cu sucitorul pe masa tapetata cu faina , cu o farfurie dam forma rotunda , cu un cutit taiem triunghiuri , pe fiecare punem cate o bucata - doua de rahat , rulam dinspre colturi spre varf si punem in tava tapetata cu hartie de copt , ungem fiecare corn cu oul batut amestecat cu laptele!


Lasam la cuptorul preincalzit cca 30-40 minute la 180 gr!


Cand s-au copt pudram cu zahar si servim!

 

TIPS-URI

1

Daca faceti si cu nutella se procedeaza la fel!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

16.05.2014, 22:57

Rocsi 1

17.05.2014, 22:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu rahat