Cuburi aperitiv cu Miez de Lapte , ton si branza

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 5 Mai 2013 | 5317 vizualizari

 

O gustare din brânză si ton ,cu mai multe arome, foarte buna la mesele festive si cu un aspect imbietor.Numai buna de deschis apetitul mesenilor,oferita înaintea felului principal de la prânz.

 

INGREDIENTE

  • - pentru blaturi:
  • 6 oua
  • 9 linguri apa
  • 9 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • - pentru umplutura:
  • 300 g crema branza
  • 75 g Miez de Lapte
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 conserva ton in suc propriu
  • 1/2 ardei gras rosu
  • marar verde
  • - pentru decor:
  • branzica Miez de Lapte
  • boia
  • cateva frunzulite patrunjel verde
  • ardei gras rosu
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi aperitiv cu Miez de Lapte , ton si branza:

Din compozitia blaturilor , facem 3 foi , pe care le pregatim astfel:


batem spuma 2 albusuri cu un praf de sare.Galbenusurile cu 3 linguri de apa si putina sare le amestecam bine cu 3 linguri de faina cernuta si amestecata cu 1/3 praf de copt. Adaugam albusurile spuma pe care o omogenizam incetisor avand grija sa nu rupem spuma.


Cand primul blat este gata il punem intr-o tava de 20 x 35 cm, tapetata cu hartie de copt.Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru aproximativ 15 minute, avand grija sa nu se usuce foaia prea tare.


Procedam la fel si cu celelalte doua foi.


Intre timp pregatim umplutura.Desfacem conserva de ton si o punem la scurs intr-o strecuratoare.


Taiem cubulete ardeiul rosu si Miezul de Lapte.


Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru umplutura si daca e cazul , mai adaugam putina sare.


Dupa ce cele trei foi sunt coapte le lasam sa se raceasca pe un gratar.


Cand s-au racit ,peste prima foaie punem 1/3 din umplutura, deasupra a doua foaie , inca 1/3 din umplutura si a treia foaie.Deasupra punem restul cremei ,o nivelam si presaram boia de ardei.


Taiem foile in 24 de cubulete, adaugam cate un mot de Miez de Lapte si decoram cu frunzulita de patrunjel verde si ardei gras rosu.


Cu siguranta cuburile vor dispare repede din fata musafirilor, mai ales daca aveti o tuiculita inainte sau o bere rece , dupa....


Pofta mare sa aveti !


 

TIPS-URI

1

Inainte de a taia cuburile, puneti tava in frigider macar pentru 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi aperitiv cu Miez de Lapte , ton si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Alina26 1

08.05.2013, 10:43

ce frumoase sunt!!!si ce bune.....!!!!

sebirizescu 1

10.05.2013, 11:02

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 17:00

arata grozav

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu dovlecei si branza