Cuburi cu zmeura si ciocolata

de alldaycooking in Prajituri, 29 Mar 2012 | 2556 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • 220 gr faina
  • 110 gr unt
  • 1 ou
  • putina sare
  • Jeleu de zmeura:
  • 300 gr zmeura
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri fructoza
  • Crema de ciocolata:
  • 200 gr smantana dulce
  • 200 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu zmeura si ciocolata:

Am incalzit smantana impreuna cu ciocolata rupta bucatele pana cand s-a topit ciocolata. Am lasat la rece in frigider pana cand s-a ingrosat crema (3 ore).


Pentru crusta am amestecat ingredientele enumerate si am lasat la rece coca 30 de minute. Am intins coca si am asezat-o intr-o tava aranjand putin marginile. Peste coca am pus o hartie de copt si 2 pumni de fasole. Am copt la 180 de grade timp de 15 minute, apoi am inlaturat hartia de copt si fasole si am copt pana cand s-a rumenit putin crusta.


Pentru jeleul de zmeura am pus la fiert zmeura impreuna cu fructoza. Cand a inceput sa fiarba am adaugat faina si am amestecat pentru a nu se forma cocoloase. Am lasat sa mai fiarba aprox. 2 minute. Am turnat jeleul peste crusta cat era fierbinte.


Cand crema de ciocolata a inceput sa se intareasca am mixat-o pana cand am obtinut o crema spumoasa. Aceasta crema am pus-o peste jeleul de zmeura care se racise bine. Am mai lasat la rece putin apoi am taiat cubulete.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Sim0na 1

30.03.2012, 20:46

Un deliciu absolut!!!

BuburuzaBubu 1

05.04.2012, 20:03

place place

alldaycooking 1

05.04.2012, 20:53

Ma bucur!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Floriilor''