Cuburi de gheata

de Mitinita in Prajituri, 11 Noi 2013 | 8771 vizualizari

 

Daca am schimbat prefixul,am zis sa va aduc si eu ceva dulce. Recomand cu mare drag prajitura,e foarte usor de facut si greu de dat gres cu ea.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 50 gr cacao Dr Oetker
  • 80 gr faina
  • Pentru crema:
  • 800 ml lapte
  • 8 linguri de zahar (puteti mari cantitatea daca preferati mai dulce)
  • 10 linguri de faina
  • 2 plicuri de cafea solubila
  • 200 gr de unt
  • Pentru frisca:
  • 300 ml frisca indulcita
  • cacao ptr decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi de gheata:

Blatul

Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul si un varf de cutit de sare.

Adaugam galbenusurile si pudra de cacao.Dupa ce am amestecat compozitia,adaugam faina amestecata  cu praful de copt. 

Incorporam faina cu o miscare circulara ,de sus in jos.

Tapetam o tava de20x30 cu ulei si faina si o introducem in cuptorul preincalzit.

Se coace cam 20-25 de minute sau cand scobitoarea iese curata.

Crema:

Preparam o budinca din lapte,zahar si faina .

Lasam sa se raceasca,apoi mixam impreuna cu cafeaua solubila si untul.

Blatul nu l-am insiropat decat foarte putin,cu niste apa cu zahar vanilat.

Lasam budinca la frigider o jumatate de ora,apoi se intinde peste blat.

Frisca Batem frisca cu telul si cand s-a intarit o punem peste budinca. Presaram cacao cu ajutorul unui site. Se lasa peste noapte la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi de gheata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata