Cuib de viespi

de lilik in Dulciuri, 4 Sep 2010 | 10600 vizualizari

 

aceasta reteta o am de la o prietena din copilarie a carei mame facea aproape in fiecare saptamana aceste minunatii si am zis k a sosit momentul sa le incerc si eu....ia uitati ce a iesit..

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 575 gr faina
  • 25 gr drojdie sau 1 pliculet
  • 30 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 5 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa
  • esenta rom
  • coaja de lamaie si 1/2 lingurita sare
  • pt umplutura:
  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar
  • nuca macinata sau nuca de cocos
  • pt sirop:
  • 125 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus (daca e moale mai puneti putina faina) pana face basici, atunci e framantat bine si acoperiti cu un prosop,lasati la dospit pana isi dubleaza volumul (eu am lasat cam 1ora jumate).


Dupa ce a dospit impartiti aluatul in 4 si din fiecare faceti o foaie pe care o ungeti cu crema obtinuta (bateti untul cu zaharul pana se topeste) apoi dupa preferinta presarati cu nuca sau nuca de cocos. Faceti o rulada din care taiati bucatele de cca 4 cm pe care le puneti intr-o tava una langa alta,lasand sa mai dospeasca 30 min,dupa care dati la cuptorul preincalzit la 180°.


Dupa cca 20 de min le scoateti si ungeti cu siropul obtinut prin fierberea laptelui cu zaharul si vanilia, dupa care dati din nou la cuptor pana sunt bine rumenite.

 

TIPS-URI

1

eu am facut si testul cu scobitoarea sa fiu sigura

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

lilik 1

04.09.2010, 22:32

multam si poftiti cat mai sunt....
am vazut nadina melcisorii tai si sunt tare frumosi.....de fapt tot ceea ce faci arata f bine felicitari

Bya Ralu 1

15.07.2013, 10:30

da-mi si mie sa gust

babi5 1

02.09.2013, 12:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Mai mult lunga decat lata"