Cuib de viespi

de lilik in Dulciuri, 4 Sep 2010 | 10191 vizualizari

 

aceasta reteta o am de la o prietena din copilarie a carei mame facea aproape in fiecare saptamana aceste minunatii si am zis k a sosit momentul sa le incerc si eu....ia uitati ce a iesit..

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 575 gr faina
  • 25 gr drojdie sau 1 pliculet
  • 30 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 5 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa
  • esenta rom
  • coaja de lamaie si 1/2 lingurita sare
  • pt umplutura:
  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar
  • nuca macinata sau nuca de cocos
  • pt sirop:
  • 125 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus (daca e moale mai puneti putina faina) pana face basici, atunci e framantat bine si acoperiti cu un prosop,lasati la dospit pana isi dubleaza volumul (eu am lasat cam 1ora jumate).


Dupa ce a dospit impartiti aluatul in 4 si din fiecare faceti o foaie pe care o ungeti cu crema obtinuta (bateti untul cu zaharul pana se topeste) apoi dupa preferinta presarati cu nuca sau nuca de cocos. Faceti o rulada din care taiati bucatele de cca 4 cm pe care le puneti intr-o tava una langa alta,lasand sa mai dospeasca 30 min,dupa care dati la cuptorul preincalzit la 180°.


Dupa cca 20 de min le scoateti si ungeti cu siropul obtinut prin fierberea laptelui cu zaharul si vanilia, dupa care dati din nou la cuptor pana sunt bine rumenite.

 

TIPS-URI

1

eu am facut si testul cu scobitoarea sa fiu sigura

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

lilik 1

04.09.2010, 22:32

multam si poftiti cat mai sunt....
am vazut nadina melcisorii tai si sunt tare frumosi.....de fapt tot ceea ce faci arata f bine felicitari

Bya Ralu 1

15.07.2013, 10:30

da-mi si mie sa gust

babi5 1

02.09.2013, 12:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute