Cuib de viespi

de susu in Prajituri, 29 Dec 2009 | 4185 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  •   
  • Pentru aluat :
  • 500 gr faina,
  • 25 gr drojdie,
  • 3 linguri de zahar,
  • 50 ml. ulei,
  • 4 galbenusuri ,
  • 200 ml. lapte ,
  • 100 ml. apa calduta,
  • 1/2 lingurita de sare,
  • coaja rasa de lamaie.
  •   
  • Pentru crema
  • 200 gr. unt moale,
  • 100 gr. zahar ,
  • 250 gr.
  • nuca macinata.
  •  
  • Pentru sirop:
  • 125 ml. lapte,
  • 150 gr. zahar ,
  •  vanilie.  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus , dupa care se pune la dospit , pana se dubleaza in marime. Dupa ce a crescut se imparte aluatul in 4 parti egale si se intind 4 foi .
Se amesteca untul moale cu zaharul ,pana se obtine o crema iar apoi se adauga nuca macinata. Pe fiecare foaie intinsa se pune un strat din aceasta crema , dupa care se ruleaza si se taie bucati de circa 4 cm. sau cat de inalta este tava. Intr-o tava unsa si presarata cu faina , se aseaza bucatile taiate din rulou , una langa alta dar lasand un pic de spatiu intre ele. Se mai lasa la crescut cam 30 de min. dupa care se pun in cuptorul incins la 180° . Dupa circa 20 min. se scoate tava din cuptor si se varsa deasupra placintii siropul , obtinut prin fierberea laptelui cu zaharul si vanilia. Se introduce din nou in cuptor si se lasa pana se coace bine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Bucataras Dragos 1

29.12.2009, 21:13

pai e un mielut, un iepuras , oua rosii pasca cu branza...cred ca e de la Pasti...dar tot sunt delicioase

Brindusa 1

30.12.2009, 18:01

Oooo bine ca m-am uitata. Vroiam sa pstez si eu retea asta. O am de la bunica si credeam ca nimeni nu o mai stie

Foarte buna prajitura.

susu 1

02.01.2010, 14:52

Este masa de Paste de asta apar ouale rosii. Am pe undeva si o poza doar cu cuiburile dar nu mai stiu pe unde.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu cacao si ciocolata alba