Cuiburi cu mere si nuci de post

de Georgiana78 in Prajituri, 16 Mar 2012 | 3544 vizualizari

 

By Miremirc - m-a inspirat pt un alt desert sanatos; si cum imi plac merele si nuca , am zis, de ce nu? Si vreau sa va spun ca m-a incantat placut. Sunt gustoase, aromate, tocmai bune de savurat intr-o zi de post.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 450 gr faina
  • 250 gr suc mere (eu am avut zeama de la compotul de piersici)
  • 80 ml ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • coaja lamaie
  • Umplutura:
  • 5 mere
  • 6 linguri zahar
  • 100 gr nuca macinata
  • scortisoara
  • zahar pudra optional pt pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi cu mere si nuci de post:

Aluat:


- punem faina intr-un castron, facem o gropita in mijloc si asezam drojdia diluata in 5 linguri suc si o lingura zahar si lasam la dospit 15 min


- in sucul ramas topim restul de zahar si sarea si coaja de lamaie incalzindu-le putin


- peste maia adaugam siropul obtinut si uleiul si framantam bine dupa care lasam la crescut la loc cald 1 ora


Umplutura:


- punem la calit merele curatate de coaja si rase mare cu zaharul pana nu mai au zeama iar cand s-au mai racorit se adauga nuca macinata si scortisoara


Dupa ce a crescut aluatul il intindem si decupam cu o forma rotunda cercuri in care punem putin din umpluturasi strangem 4 laturi ca sa obtinem un cuib


Cuiburile se aseaza in tava tapetata cu hartie de coptsi le dam la cuptor la 190 C pt cca. 40-45 min pana se rumenesc.


Dupa ce s-au racorit se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi cu mere si nuci de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Bya Ralu 1

07.01.2013, 21:23

Georgiana78 1

09.01.2013, 10:14

Bya ralu

babi5 1

19.06.2013, 16:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si ciocolata