Cuiburi de viespi (sau melcisori cu nuca si miere)

de antonelamaka in Prajituri, 30 Iul 2013 | 13858 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 600 gr faina
  • 1 cub drojdie cruda (sau un pachetel drojdie uscata)
  • 50 ml ulei
  • 3 oua
  • zahar
  • un praf de sare
  • 400 gr miere
  • nuca macinata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi de viespi (sau melcisori cu nuca si miere):

Pentru aluat: Se pune faina intr-un vas, se adauga ouale si un praf de sare. Laptele se pune la incalzit, indulcit bine, iar drojdia se pune la dizolvat in putina apa calduta. Cand laptele e cald (atentie, nu fierbinte), iar drojdia dizolvata, se adauga peste oua si faina si se framanta pana se incorporeaza faina. Uleiul se pune la incalzit si se toarna peste aluat, incins. Aluatul se "bate" aproximativ 5 minute cu pumnul, apoi se lasa la crescut.


Cand e gata crescut aluatul, se imparte in 2 si se intinde o foaie care se unge cu miere si se presara nuca; se ruleaza si se "feliaza". Se unge o tava cu ulei, se pun melcisorii si se dau la cuptor. Cand sunt aproape gata, se ung cu miere pentru a se rumeni frumos. Pana se rumenesc cu mierea, puteti pregati a doua foaie.

 

TIPS-URI

1

Reteta pentru aluat este cea pentru cozonac. Daca va place mai tare aluatul, folositi mai multa faina.

2

Nuca puteti folosi in functie de gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de viespi (sau melcisori cu nuca si miere)" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

30.07.2013, 20:08

Rocsi 1

30.07.2013, 20:52

Imi plac

Bya Ralu 1

31.07.2013, 10:49

ce faini sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Melci cu nuca