Cuiburi pufoase cu nuca de cocos

de Miha in Dulciuri, 10 Iun 2011 | 7542 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 350 g faina
  • 180 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 galbenus
  • 75 g zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala confiata
  • Pentru umplutura:
  • 5 linguri nuca de cocos
  • 1 lingura coaja de portocala confiata
  • smantana dulce pentru frisca
  • Pentru sirop:
  • 100 ml lapte
  • 50 g zahar
  • coaja proaspat rasa de portocala (1/2 lingurita)
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi pufoase cu nuca de cocos:

Aluat:


Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar, apoi dizolva in putin lapte caldut. Faina o punem intr-un castron, facem o adancitura la mijloc si turnam amestecul de drojdie.



Separat frecam galbenusul cu putina sare, apoi turnam incet restul de lapte caldut, restul de zahar si aromele. Acest amestec il turnam peste drojdia umflata, apoi incepem sa framantam aluatul. Dupa ce s-au incorporat toate ingredientele, turnam putin cate putin untul topit si framantam pana obtinem un aluat neted si nelipicios. Se acopera castronul cu un prosop si se lasa la crescut la loc caldut, pana isi dubleaza volumul.


Umplutura:


Laura a folosit dulceata de coji de portocale. Eu n-am avut si nici n-am gasit de cumparat, asa ca am improvizat, dupa metoda prezentata de Alison.


Intr-un castron amestecam nuca de cocos cu coaja de portocala confiata, apoi turnam putin cate putin smantana pentru frisca, pana obtinem o pasta ferma si consistenta.


Sirop:


Se dau in clocot laptele, zaharul, coaja rasa de portocala si cocosul. Se da deoparte, se aromeaza cu vanilie si se tine la cald.



In plus mai avem nevoie de cca 30-40 g unt moale pentru uns tava si placintelele.



Aluatul crescut il rasturnam pe masa unsa cu ulei si il impartim in 12 bile, aproximativ egale.



  • Se pot face si mai mici si atunci impatiti in mai multe parti.




Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, apoi pe mijlocul fiecaruia se pune cate o lingurita de umplutura.


Se ridica marginile, se strang si se lipesc, formand o bocceluta. :) Tava (25/35 cm) se unge bine cu unt si se aseaza boccelutele, cu inchizatura in jos. Se ung cu unt din abundenta si se lasa la crescut pentru 30-40 de minute.


Se baga tava in cuptorul incins la foc mediu. Cand cuiburile incep sa se rumenesca (dupa 15-20 minute) incalzim din nou siropul si fierbinte il turnam deasupra. Bagam tava din nou la cuptor si tinem pana se absoarbe tot siropul si cuiburile sunt rumenite frumos.


Sursa

 

TIPS-URI

1

Daca e necesar mai adaugati 1-2 linguri de faina. 

2

Pentru operatia de framantare se poate folosi masina de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi pufoase cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Ina 1

10.06.2011, 21:03

mena29 1

10.06.2011, 22:18

Cat sunt de frumoase!!!!!!!

Miha 1

10.06.2011, 23:17

Multumesc dragile mele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cocos si glazura de ciocolata neagra