Cum facem Sushi

de Anastasia in Somon, 28 Apr 2014 | 16757 vizualizari

 

Desi poate sa para complicat, sushi este un preparat simplu de realizat, cu putina incapatinare il face si un copil de 8 ani.

 

INGREDIENTE

  • Sushi cu icre tobiko
  • Ingrediente:
  • alge nori
  • otet pentru sushi
  • orez pentru sushi
  • surimi
  • cascaval philadelphia
  • file de somon
  • ceapa verde
  • castravete
  • icre tobiko verzi
  • Pentru servit:
  • ghimbir marinat
  • sos de soia
  • Sushi Philadelphia
  • Ingrediente:
  • alge nori
  • otet pentru sushi
  • orez pentru sushi
  • cascaval philadelphia
  • file de somon
  • avocado
  • castravete
  • icre tobiko rosii
  • Pentru servit:
  • ghimbir marinat
  • sos de soia
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum facem Sushi:

Am realizat si un filmulet explicativ. 

Am fiert 1 cana de orez cu capacitatea de 200 ml, care va ajunge pentru 2 foi de nori. 

Am folosit orez simplu ( marca Scotti cu bob Mare )  pentru ca nu am gasit la moment din ala special pentru sushi, l-am fiert intr-o cantitate mare de apa sarata dupa gust, orezul trebuie sa fie fiert la fel ca pastele, apoi am scurs apa si le-am lasat cu capac pana s-a racit putin si a ajuns la o temperatura suportabila pentru maini.

Am adaugat 1 lingura de otet pentru sushi si am amestecat cu varful degetelor ca sa nu strivesc orezul.

Aveti grija cand fierbeti orezul ca sa nu-l fierbeti prea mult, il gustati in timp ce fierbe pana devine fiert, dar e inca putin de tot al dente, cred ca a fiert in jur de 5~8 minute la foc mic.

Foaia de alge nori se pune pe planul de lucru cu partea lucioasa in jos. Pentru formarea roloului folositi o rogojina de bambus (makisu) infasurata in folie de plastic.

Umeziti mainele cu putina apa, inainte sa distribuiti orezul fiert.

Cu ajutorul unui sac à poche, puneti cascavalul philadelphia pe nori.

Adaugati feliile de avocado curatat, ceapa verde si fasiile de castravete care trebuie sa fie cu semintele inlaturate, ca sa nu lase suc in interiorul roloului.

Folositi bucati de file de somon crud, cu grosimea de ~3 mm, al meu nu a fost de o forma chiar reusita, dar de halit e la fel de bun :P

Folositi un cutit bine ascutit, umezit in prealabil in apa rece pentru a taia roloul, mai intai in jumatate apoi fiecare parte inca in jumatate pana optineti 8 bucati.

Roloul de sushi cu icre tobiko verzi l-am uns cu ajutorul unei lingurite, distribuind icrele cat mai uniform pe toata suprafata.

Cateva sfaturi cum sa le consumi: preluate de aici 

In majoritatea restaurantelor in care se serveste sushi, chelnerul iti va oferi un prosop umed – foloseste-l ca sa-ti cureti mainile, cand il primesti. Cand vine mancarea, acesta va fi luat de pe masa.

Alaturi de sushi, vei primi si ghimbir marinat, wasabi si sos de soia. Ia o gura de ghimbir dupa fiecare varietate de sushi ca sa-ti cureti cerul gurii. Gusta din cand in cand si din wasabi pentru a-ti reimprospata gura.

Le poti consuma cu sake sau bere traditionala japoneza.

Daca betisoarele sunt unite, rupe-le cu grija și nu le freca unele de celelalte. Este considerat un gest nepoliticos. Atunci cand nu mananci, acestea trebuie sa stea paralele cu tine, pe bolul cu sos. 

Sushi se considera finger food, adica mancare care se mananca cu mainile. Daca nu te descurci cu betisoarele, mananca cu incredere cu mainile. In niciun caz insa nu manca cu furculița.

Mananca roloul de sushi dintr-o singura inghititura. Partea cu pestele trebuie sa-ti atingă limba astfel incat sa te bucuri din plin de arome. 

Cand vrei sa inmoi ruloul de sushi in sosul de soia, inmoaie cu partea ce contine peste, nu cu cea de orez. Orezul va absorbi din sos si s-ar putea sa se desfaca.

Pofta buna ;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum facem Sushi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Lavinia 1

29.04.2014, 09:37

favorite!

Anastasia 1

29.04.2014, 10:49

Fetelor, va multumesc pentru aprecieri cine nu le-a gustat niciodata pierde, pentru ca e ceva foarte gustos si inedit ca gust, algele nori au o aroma si un gust specific, iar impreuna cu restul ingredientelor fac un ansamblu perfect, va recomand sa incercati, iar cine are frica de somon crud il poate inlocui cu cel afumat Icrele tobiko la Chisinau le-am gasit intr-un marchet mare se numeste Nr 1 la produsele marine inghetate, in Romania ar fi mai usor sa gasiti pe google (icre tobiko Romania ).

laura_n 1

29.04.2014, 17:37

ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sushi