Cum se face mamaliga

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 6 Iul 2017 | 15478 vizualizari

 

Astazi te-nvat cum sa pregatesti mamaliga. Si pentru ca uneori poti intampina probleme, iti prezint doua variante diferite, dar usoare. Mamaliga este nelipsita de pe masa romanilor, asa ca e mai mult decat necesar sa stii sa o faci.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

Mamaliga de post:

  • 200 g de malai
  • 1,1 litri de apa
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare

Mamaliga cu malai prefiert:

  • 210 g de malai prefiert
  • 1 litru de apa
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 50 g de unt
  • 1 lingurita rasa de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face mamaliga:

Mamaliga de post: Intr-o cratita cu fund dublu, adauga malaiul si apa rece. Amesteca totul si pune-o pe plita, la foc mediu. Continua sa amesteci, cu ajutorul unei linguri de lemn. Cand apa a inceput sa fiarba, incorporeaza sarea si da focul mic. Pune un capac sau o sita deasupra si lasa totul sa fiarba cca 20 min. Din 5 in 5 minute, amesteca bine, insistand atat pe margini, cat si la baza cratitei. Dupa 20 min, incorporeaza si uleiul si mai lasa 5 min.


Mamaliga cu malai prefiert: Este si varianta pe care o recomand, mai ales daca esti la inceput de drum. E imposibil sa dai gres cu-asa ceva. 
Pune apa intr-o craticioara cu fund dublu, asaz-o pe foc si dizolva sarea in aceasta. Cand apa a inceput sa clocoteasca, adauga laptele fierbinte, pune malaiul treptat, amestecand energic cu un tel si da focul mic. Nu te opri din amestecat. Dupa cateva min, pune untul si continua sa amesteci energic inca jumatate de min. Cand malaiul incepe sa respire, opreste focul si da-o la o parte. Aceasta se va intari pe masura ce se raceste.


Acestea au fost cele doua variante de mamaliga. Au cateva lucruri in comun, insa secretul care sta la baza unei mamaligi perfecte este malaiul de calitate. Daca totusi doresti o consistenta mai moale decat ceea ce ti-am pregatita astazi, tot ceea ce trebuie sa faci, este sa mai adaugi intre 100-200 ml de apa in plus fata de reteta de baza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta desert rapid cu miere si nuci